Štefan Klíma: Chaos vane z Karmelitské. Aneb nejistota pro rodiče i učitele

pátek 4. září 2020 ·

„Stále nám však chybí jasná pravidla, která stanoví, co se stane, když… Když budeme mít nemocného jednoho žáka, když do karantény půjde část sboru a podobně. Za jaké situace vlastně vůbec půjde sbor do karantény? Jak to bude doopravdy s karanténou žáků a při jakém počtu? Osobně to považuji za klíčové, protože tento stav jednoznačně znejišťuje pedagogické sbory, rodiče i žáky,“ píše ředitel střední školy Štefan Klíma na svém profilu na Facebooku.



Štefan Klíma (facebook.com)
Klíma pokračuje: 

Rodiče dnes neví, co se bude dít, pokud bude škola uzavřena. Kam s dětmi? Při jak velkém počtu lidí v karanténě bude vlastně škola uzavřena? Jak to bude s jednotlivými stupni škol – tedy jak v MŠ, jak na ZŠ a jak na středních školách?

Chtěl bych poprosit úředníky z MŠMT a MZ, aby opět zasedli a udělali systém čitelným. Ano, může se stát, že za dva, tři měsíce se síla viru změní. Pak bude potřeba přijmout nová pravidla. Moc by nám všem pomohlo, kdybychom (učitelé, rodiče i žáci) věděli, co nás čeká. Pravidla je potřeba dát do souvislosti s pravidly v jiných zařízeních. Jinak nám nebudou nic platná. Věřím, že naštvanost pana Plagy je opravdová a že pomůže k jasným pravidlům.

Možná by to vše pomohlo i k tomu, aby nastavená pravidla žáci dodržovali, protože současný stav je více problematický a ochota se podřídit je nižší než dříve.


Zdroj: Štefan Klíma

3 komentářů:

rváčkazvesela řekl(a)...
4. září 2020 v 8:41  

Pokud toto úředníci nezajistili doposavad, tak už asi nic neproběhne....

MG řekl(a)...
4. září 2020 v 10:34  

Poprosit? Co to je za poníženost? To je přece povinnost těch ouřadů...

Ivo řekl(a)...
6. září 2020 v 9:46  

Povinnosti ouřadů je především "SI KRÝT VLASTNÍ ZÁDA..." PROTO TEN ZMATEK, VĚDÍ??!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.