Školské spolky: Omezit setkávání dětí z různých tříd není reálné

středa 19. srpna 2020 ·

Omezit setkávání dětí z různých tříd ve středních školách, jak to doporučuje ministerstvo školství s hygieniky v manuálech k fungování škol v novém školním roce, není podle zástupců školských spolků reálné. Znamenalo by to podle nich zásah do rozvrhu tříd a chodu celé školy. Podle předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií Renaty Schejbalové a šéfa Asociace ředitelů základních škol Michala Černého je dobře, že manuály obsahují hlavně doporučení a školy z nich nebudou muset všechna dodržovat. Informuje ČTK.




Celý text naleznete zde

6 komentářů:

Ivo řekl(a)...
19. srpna 2020 v 6:06  

V tom případě jsou veškeré manuály k ničemu, ne??

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2020 v 9:02  

Můžeme jen doufat, že se nám epidemie nerozjede přes školy. Stále před sebou vidím žáky, kteří pijí z jedné lahve. 12 jich pak dostalo příušnice, protože jeden z nich byl již infekční. A říkejte jim něco o hygieně.

Ivo řekl(a)...
19. srpna 2020 v 10:45  

... jako v Izraeli. TAM SI Z TOHO NA ZAČÁTKU NĚKTEŘÍ KANTOŘI DĚLALI PLEZÍR!

BP řekl(a)...
19. srpna 2020 v 19:21  

No tady si z toho dělají mnozí lidé fámu. Slýchám z různých stran, že žádný covid neexistuje, že je to uměle vymyšlený strašák pro obyčejné lidi, aby s námi mohla vláda, potažmo politici, manipulovat.

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2020 v 20:42  

BP

Jak tak sleduji masmédia a sociální sítě, tak došlo v této oblasti k něčemu nepochopitelnému. Propojily se zde názory ultralevice a ultrapravice na nový koronavir.
S těmi popírači je to zajímavé - každý pátý občan USA je přesvědčen, že Země je plochá deska. Každý šestý je přesvědčen, že USA nikdy nepřistály na Měsíci. Ještě horší je to u popíračů holocaustu. Tam se i u nás v souvislosti s protiruskými projevy stále častěji objevují názory, že Osvětim vybudovalo Rusko (SSSR) až po skončení války (tzv."Osvětimská lež" je však mnohem staršího data). Tak se nyní zase dozvídáme konspirační teorie o neexistenci SARS-CoV-2. Roušky omezují osobní svobodu,... Je to vrcholné sobectví těchto lidí, kteří svou "pravdou" můžou nakazit starší a nemocné spoluobčany. Možná je to způsobeno i devastací školství v posledních desetiletích. A to v hodinách VO, VZ,...působí dotyční kantoři asi málo efektivně. Nějak jsou ty prezentace, referáty, diskuze málo efektivní. A masmédia? Kapitola sama pro sebe. Místo aby novináři podpořili prevenci, tak zahájily frontální boj proti jediné ekonomicky výhodné ochraně - roušce.

Ivo řekl(a)...
20. srpna 2020 v 12:13  

BP:
To, že roušky omezují osobní svobodu k nám došlo z USA - na věčné časy!
Ach ano, lidská hloupost v popírání faktů je bezmezná. Bohužel - KDO NEZNÁ A ZÁROVEŇ POPÍRÁ SVOU HISTORII BUDE NAKONEC DONUCEN SI JI "ZVOPÁKNOUT" OVŠEM V DALEKO HORŠÍ PODOBĚ.
Víte jaká je pravděpodobnost přežití lidstva v případě jaderného holokaustu? 0,5 - 1 miliardy lidí z celkové populace cca 9 miliard. TI POTOM DOSTANOU ROZUM...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.