Roušky ve školách a obchodech povinné od září nebudou

čtvrtek 20. srpna 2020 ·

Ve školách roušky od 1. září povinné nebudou, zavedou se jen tehdy, když se zhorší situace. Opatření se bude vázat na druhý, oranžový stupeň rizika na takzvaném semaforu, který hodnotí okresy podle míry rizika nákazy nemocí covid-19. Nosit roušky nebude od září potřeba také v obchodech, restauracích a službách pro zákazníky, jako jsou kadeřnictví a pedikúra. Znovu se epidemická situace zhodnotí koncem září, řekl dnes novinářům ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Informuje ČTK.




Celý text naleznete zde

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2020 v 17:32  

A ministerský manuál MŠMT skončil během 5 minut rozhovoru Babiš-Adam v koši. No super, dozvídáme se tímto, že SARS-CoV-2 neexistuje. Stačí mávnout kouzelným proutkem. A do škol se virus nedostane. Jsem zvědavý na to, jak dlouho se bude tutlat smrt prvních pedagogických pracovníků. A výmluvy, že už to byli staříci 50+ neobstojí.

fandamoudry řekl(a)...
20. srpna 2020 v 19:33  

Na životě každého učitele záleží, ale ne v ČR. Nyní si vskutku můžou učitelé říci:"Máme holé ruce".

Marconi řekl(a)...
20. srpna 2020 v 19:36  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Michal Komárek řekl(a)...
20. srpna 2020 v 19:49  

Marconi

Do značné míry s Vaším rozhořčením a celkovou intencí příspěvku souhlasím, ale přece jen to výrazně překročilo mantinely věcné a slušné diskuse i když k tomu připočteme, že politici musí strpět víc... Děkuji za pochopení!

Beny řekl(a)...
20. srpna 2020 v 22:01  

Hlavně že oni při tiskových konferencích mají roušky na držkách.

Marconi řekl(a)...
21. srpna 2020 v 0:01  

Pane Komárku,Vaši reakci chápu a v podstatě jsem ji i očekával. Omlouvám se, ale muselo to ven. :)

Silvie A. řekl(a)...
21. srpna 2020 v 6:56  

skončil během 5 minut rozhovoru Babiš-Adam v koši. No super, dozvídáme se tímto, že SARS-CoV-2 neexistuje.

No super! Já se dozvídám, že ministři-mimoňové musí poslouchat šéfa, což chválím.

A také že s ním svá geniální vnuknutí nekonzultují. Třeba v budoucnu konzultovat budou.

Ivo řekl(a)...
21. srpna 2020 v 7:47  

NA UČITELÍCH V ČR VŮBEC NEZÁLEŽÍ, VÍTE PROČ?

- v novele školského zákona je dikce, že může učit každý vysokoškolák (jako když každý vysokoškolák může zaskočit lékaře, advokáta, lékárníka...apod!!!!!)
- Takže může za 30 tis. brutto (za plat vyučeného dělníka na dílně v Kolíně!!!!) v podstatě vykonávat roli učitele kde kdo s příslibem do dvou nebo tří let "DODĚLÁNÍ" "pajďáckého minima".
ŽÁDNÁ POROFESNÍ ČEST, ŽÁDNÁ PROFESNÍ HRDOST!!! NEUVĚŘITELNÉ SE STALO V ČR SKUTEČNOSTÍ, CO SE PEDAGOGŮ A VŮBEC CELÉHO RESORTU TÝČE, HAMBA!!

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2020 v 22:03  

Což o to, v případě nakaženého pedagogického sboru může nastoupit armáda. Dotyční ani nebudou mít SŠ, natož VŠ. A jedeme dál.

Unknown řekl(a)...
22. srpna 2020 v 21:09  

Pokud zaměstnavatel poskytne ochranné pomůcky zaměstnanci k výkonu práce, připouští tím, že zaměstnanci určuje výkon jeho pracovní náplně ve zdraví škodlivém prostředí a z důvodu ochrany jeho zdraví, při výkonu jeho pracovní činnosti ve zdraví škodlivém prostředí, tak přiznává možné ohrožení jeho zdraví a možnost vzniku nemoci z povolání.
Právní úprava náhra¬dy škody a nemajetkové újmy vzniklé pracovním úrazem a nemocí z povolání je obsažena v zákoníku práce - pracovní úrazy a nemoci z povolání.
Definici pracovního úrazu nalezneme v § 271 ZP. Výpověď, výpovědní doba a výpovědní důvody v § 50 - § 54 ZP.
Výpověď daná zaměstnavatelem
§ 52
Zaměstnavatel může dát zaměstnanci výpověď jen z těchto důvodů:
a), b) c)
d) nesmí-li zaměstnanec podle lékařského posudku vydaného poskytovatelem pracovně lékařských služeb nebo rozhodnutí příslušného správního orgánu, který lékařský posudek přezkoumává, dále konat dosavadní práci pro pracovní úraz, onemocnění nemocí z povolání nebo pro ohrožení touto nemocí, anebo dosáhl-li na pracovišti určeném rozhodnutím příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví nejvyšší přípustné expozice,

Odstupné
§ 67
(1
(2) Zaměstnanci, u něhož dochází k rozvázání pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. d) nebo dohodou z týchž důvodů, přísluší od zaměstnavatele při skončení pracovního poměru odstupné ve výši nejméně dvanáctinásobku průměrného výdělku. …….atd.. …

Tomuto se MŠMT snaží vyhnout. Proto nám pomůcky nevydá a doporučí nám, chránit si své zdraví, pokud to uznám za vhodné, svými ochrannými pomůckami a na vlastní nebezpečí. Vědí, že nebezpečí je vysoké a pravděpodobnost uplatnění těchto ustanovení ZP, by stálo MŠMT hodně finančních prostředků a soudních sporů.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.