„Co to má znamenat?“ Věta z „koronavirového manuálu“ zaskočila organizátory olympiád pro nadané děti

pátek 21. srpna 2020 ·

V ministerském manuálu, který v pondělí dorazil ředitelům škol a jenž řeší hlavně provoz ve školách po 1. září, stojí nenápadná věta, která vzbudila pozdvižení v poměrně početné komunitě organizátorů předmětových olympiád: „Soutěže celostátního charakteru pro školní rok 2020/2021 nebudou MŠMT vyhlášeny.“ „Naštvanost mezi organizátory je velká,“ potvrzuje v reportáži Deníku N Jan Hrubeš, člen spolku Alumni scientiae bohemicae, který spolupořádá celostátní soutěž středoškoláků Chemiklání .



„Poslední komunikace ze strany ministerstva byl telefonát od paní úřednice, která potřebovala asi před dvěma týdny aktualizovat podklady pro věstník, kde jsou každoročně zveřejňovány údaje o soutěžích. Oznámil jsem, že ta naše se bude konat v únoru 2021 a bude pouze ústřední kolo,“ popisuje Hrubeš, podle nějž byla odpověď souhlasná. „Takže jsem s tím počítal a očekával jsem, že dotační program pro přípravu soutěže bude se zpožděním vypsán,“ popisuje. O dotacích, z nichž se platí příprava úloh a další výdaje na soutěž, se zatím organizátoři oficiálně nic nedozvěděli, přitom už na akcích začínají pracovat.

„Co jsme se ale včera dočetli v manuálu, nás zaskočilo. A nejvíc fakt, že to s námi nikdo nekomunikoval. Zjistili jsme to oklikou přes manuál pro ředitele škol,“ kritizuje postup Hrubeš.



Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.