Hygiena, testy, rozřezané lavice, znovu zavřené školy. Jak začíná školní rok jinde v Evropě?

středa 19. srpna 2020 ·

Německo se již potýká se znovuzavřením některých škol. V Severním Porýní-Vestfálsku už dvě školy musely kvůli infekci zavřít, deset dalších muselo uzavřít některé třídy či studijní skupiny, 14 tříd bylo posláno domů. Celkově je v souvislosti s nákazami na školách 358 lidí v karanténě. Také v Berlíně byla jedna škola krátce po otevření znovu uzavřena. Stále se ale řeší, zda je nutné, aby šla v případě jedné nákazy celá škola do karantény. Reportáž přináší Seznam Zprávy.



Na Slovensku budou roušky povinné první dva týdny školy, a to jak na druhém stupni základních škol, tak na středních školách. Žáci je budou nosit i ve třídě... V Itálii si obličej budou zakrývat pouze zaměstnanci škol. O žácích se rozhodne na konci srpna.

Španělské Katalánsko najalo o 5 tisíc učitelů navíc, aby bylo schopno zajistit menší skupiny ve třídách. Podobný přístup zvolil i Madrid, ten zaměstnal 600 nových učitelů a navrhl čtyři akční plány, které eventuálně uplatní v návaznosti na vážnost pandemie.

I v Itálii zřídí menší třídy. Asociace ředitelů škol ale tvrdí, že pro provedení takového plánu chybí asi 20 tisíc tříd. Místní úřady se prostory snaží najít. Mluví se i o snaze část výuky přesunout do venkovních prostor. V Itálii dokonce rozřezávají školní lavice, aby děti mohly sedět zvlášť.

V Nizozemsku do škol nemusí docházet děti z rizikových skupin či pokud s takovým člověkem sdílí domácnost.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.