Daniel Münich: Návrh vzdělávací Strategie 2030+ žádnou strategií není

středa 15. července 2020 ·

„Strategii dělá strategií to, že je více než výčtem problémů, seznamem nejasných opatření s vágně definovanými cíli. S touto strategií to dopadne jako se všemi našimi strategiemi v minulosti..., tedy nijak," píše Daniel Münich na svém profilu na Facebooku.



Daniel Münich (cerge-ei.cz)
Münich také píše: 

Přijde mi, že by na síly současného MŠMT bohatě stačilo pozornost soustředit na tři nad-problémy. A zbytek už by se nějak dostavil sám:

1. Začít na regionální školství dávat o 40 mld. více než dosud. To je relativně hračka, pokud to někdo myslí s naším školstvím vážně.

2. Uvolnit svírající systém uniformních přijímacích zkoušek a maturit. To je také celkem snadné. 

3. Provést zásadní systémové změny v počáteční a další přípravě pedagogů a ředitelů. To je sice oříšek, ale bez tohoto bude vše další stejně marné.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

rváčkazvesela řekl(a)...
16. července 2020 v 7:40  

S touto strategií to dopadne jako se všemi našimi strategiemi v minulosti...
NE NIJAK, příslušní chytrolínové mají job!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.