Návrat do lavic drhne. Běžte radši za školu, slyšely děti od ředitele

pátek 5. června 2020 ·

Petru Punčochářovi, řediteli základní školy v Brně, se nelíbilo, že děti musí být ve škole ve skupinách maximálně po patnácti. Nařídil proto žákům, aby chodili za školu. „Zatímco na veřejnosti se mohou potkávat stovky lidí, ve škole jen patnáct. Řekl jsem dětem, ať se potkávají s učiteli, ale ať už nechodí do školy. V parku nebo v McDonaldu se může setkat celá třída,“ popisuje současnou paradoxní situaci škol Punčochář v reportáži Hospodářských novin.



Návrat do škol má podle ministerstva školství umožnit dětem především znovunavázání vztahů se spolužáky a osobní kontakt s učitelem. Jenže v tom často školám brání právě limit patnácti žáků ve skupině. I kvůli němu se do školy spoustě dětem nechce.

„Děti mohou být ve škole maximálně po patnácti. Není proto možné, aby všechny žáky z jedné třídy učila jejich třídní učitelka. Kdyby limit patnácti dětí padl a všechny mohly být ve třídě se svojí učitelkou, vrátila by se jich většina,“ říká ředitel ZŠ v Klánovicích Michal Černý.



Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Tomáš Barták řekl(a)...
5. června 2020 v 8:04  

Je smutné, že si článek nemohu přečíst celý bez toho, že bych zaplatil. Ale i ten kousek stačí. Bohužel platí stále představa, že společnost nějak žije, ale škola je něco jiného. Tam to asi funguje jinak. A to se netýká jen současné koronavirové situace, to sledujeme dlouhodobě.

laimes řekl(a)...
5. června 2020 v 16:06  

MINISTERSTVO TOTÁLNĚ SELHALO,OBNAŽILA SE TRAGICKÁ REALITA NAŠEHO ŠKOLSTVÍ,MANAGERSKY NESCHOPNÍ ŘEDITELÉ,POČÍTAČOVĚ NESCHOPNÍ UČITELÉ,DEZORIENTOVANÍ RODIČOVÉ,ŽÁCI BEZ NABIFLOVANÝCH FAKTL I BEZ DOVEDNOSTÍ POUZE S KOMPETENCEMI OBVESELOVAT FACEBOOK A INSTAGRAM.......

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.