Evropská škola talentů ze středních škol Česka, Polska a Saska

čtvrtek 11. června 2020 ·

Evropská škola talentů se uskuteční ve dnech 25. - 28. července 2020 v Mezinárodním centru setkávání St. Marienthal a je určena žákům/žákyním středních škol z České republiky, Polska a Saska, kteří/které projevují velký zájem o přírodní vědy, matematiku, informatiku a techniku.



Při účasti na workshopech se očekává od účastníků/účastnic samostatný přístup k řešení problémů, chuť experimentovat a sestavit jednoduché vědecké přístroje, zájem o výměnu zkušeností s ostatními účastníky. Počítá se s diskuzí, během které budou moci účastnice/účastníci pokládat otázky vědeckým pracovníkům. Workshopy budou zaměřeny na matematiku, hry a strojové učení, hackerství, optické experimenty a ochranu životního prostředí. Komunikačním jazykem je němčina. 

Od účastnic/účastníků se očekává velmi dobrá znalost německého jazyka. Účast na akci je zdarma. Akci organizuje německá výzkumná organizace Fraunhoferova společnost pro rozvoj aplikovaného výzkumu. Jedná se o největší organizaci v oblasti aplikovaného výzkumu a vývoje v Evropě.


Další informace a možnost přihlásit se naleznete zde

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
11. června 2020 v 22:05  

Klášter Marienthal byl založen roku 1234 českou královnou Kunhutou Štaufskou za podpory jejího manžela, krále Václava I. a až do počátku 15. století a husitských válek podřízen víceméně zájmům Českého království. Václav I. věnoval listinou z 22. února 1234 nově vzniklému klášteru nejen několik vsí, ale dosáhl vynětí kláštera z dosahu míšeňské diecéze. Tuto listinu potvrdil jako svědek i jeden z prvních Ronovců Častolov z Žitavy.[1]. Přemysl Otakar II. potvrdil klášteru cca ve třech dochovaných listinách již provedené klášterní nákupy a jeho syn Václav II. zřejmě nevydal ve prospěch kláštera listiny žádné.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kl%C3%A1%C5%A1ter_Marienthal

V Mariehthalu je teď super krásné a funkční vzdělávací centrum. Škoda, že rovnocenná analogie na české straně, snad kromě IQ Landie, v Libereckém kraji není. Kdysi jsme o to usilovali například v rámci Centra vzdělanosti Libereckého kraje. Nepovedlo se a CVLK "zahynulo na dotační úbytě". J. Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.