V pražské školce bylo nakažené dítě, do karantény musí celá třída i ředitel

pondělí 18. května 2020 ·

„Třída bude muset být uzavřena do karantény od pondělí 18.5. do čtvrtka 28. 5. 2020,“ uvedl na webu školky její ředitel Stanislav Zelený s tím, že výsledky o pozitivním testu u dítěte obdržel od pražských hygieniků v sobotu odpoledne. Mateřskou školu Gagarinova přitom znovu otevřeli teprve v pondělí. iDNES.cz informaci potvrdil starosta Suchdola Petr Hejl.



„Tuto informaci od pana ředitele mám a budeme dělat to, co nařídí hygiena. Třída bude v karanténě, prostory se budou dezinfikovat a bude se čekat 14 dnů, zda a jak se onemocnění projeví,“ uvedl Hejl. „Já se cítím dobře, žádné příznaky na sobě nepozoruji,“ řekl iDNES.cz Zelený. Má však obavu, že pokud by u něj byl test pozitivní, museli by karanténou a testováním projít téměř všichni, kteří zařízení v posledních dnech navštěvovali. „Za ten týden, co jsme otevřeli, jsem školku oběhl několikrát a potkal se téměř se všemi,“ popsal.

O tom, že by se zavřela celá školka, se zatím podle starosty nehovořilo. Situace se ale může změnit a pokud takový požadavek vznese hygienická stanice, Suchdol školku znovu zavře. Nebo pokud do školky v pondělí děti nepřijdou. Tento týden jich tam chodilo necelých 80, což je zhruba polovina kapacity suchdolské školky.

„Je to prostě běžná situace, se kterou se musíme sžívat, protože virus se tady potlouká a takovýchto případů bude více. Není to ojedinělé. Hygienici mají nastavený nějaký režim, který se překlopí do postiženého kolektivu a řeší se to,“ řekl Hejl.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.