Učitelé jsou k naplnění pokynů „Manuálu“ skeptičtí

úterý 5. května 2020 ·

Obecně jsou učitelé k realizaci pokynů v manuálech, které dostali o víkendu od ministerstva školství, skeptičtí. Za nevhodné či problematické považuje nošení roušek ve školách řada učitelů. „Nošení roušky je přinejmenším velmi nepříjemné. Nemyslím, že je vhodné děti vystavovat takovéto situaci,“ řekla Lidovým novinám učitelka na základní škole v Chebu Markéta Sykorová. „Velmi záleží na tom, kolik dětí do škol nastoupí a jak si konkrétní školy nastaví režim, jaké mají prostorové podmínky, personální zajištění. V malém počtu dětí se budou opatření dodržovat a hlídat lépe. Děti se ale uvidí po dlouhé době, budou si chtít povídat, hrát si. Bude to náročné,“ dodala.




Podle mnohých učitelů není reálné ani dodržování předepsaných odstupů mezi žáky... Při dodržení všech pokynů ministerstva je zatím téměř nereálné, aby školy zajistily pro děti obědy ve svých jídelnách, a to zejména kvůli oddělení jednotlivých školních skupin a rozestupů mezi dětmi. „Zorganizovat všechna hygienická opatření od mytí rukou, střídání žáků o přestávkách venku či na chodbě přes oddělené vydávání obědů, průběžnou dezinfekci až po řešení osobních hygienických potřeb bude velmi komplikované a zatěžující pro všechny ve škole,“ uvedli včera zástupci Českomoravského odborového svazu pracovníků školství.

„Nedokážu si v praxi představit, jak budu dezinfikovat po každém dítěti vše, na co sáhne, budu kontrolovat rozestupy, časy přestávek, kdo kdy jde na záchod, zda si myl ruce po dobu 30 vteřin, a do toho budu připravovat deváťáka na přijímačky,“ potvrdila učitelka základní školy Markéta Illová. 


Celý text naleznete v Lidových novinách

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.