Školy se chystají na návrat dětí. Měří i vzdálenost mezi lavicemi.

pátek 22. května 2020 ·

„Právě teď jsme dolepili značky na chodbě školy, aby měli žáci dvoumetrové rozestupy,“ líčí Zbyněk Mašek, ředitel Základní školy Svatobořice-Mistřín, jak vyřešil nařízení ministerstva školství o dodržování dvoumetrových rozestupů. Žáci by díky značkám měli získat představu, jak velká vzdálenost to vlastně je. Reportáž přináší MF DNES.



Škola splnila všechna nařízení, byť s vypětím všech sil. Děti musejí být ve skupinách maximálně po 15 a kvůli velkému zájmu jsou některé skupiny skutečně naplněné na povolené maximum. Řediteli se podařilo organizaci výuky vymyslet tak, aby se skupiny nepotkávaly. „Kdyby se jich přihlásilo více, tak už to nezvládneme,“ vyjadřuje své obavy s tím, že se na první stupeň vracejí asi dvě třetiny dětí.

Na mnohých školách děti nenastoupí ani do stejné třídy se svými spolužáky tak, jak byly zvyklé. I rozvrhy doznají změn. Školy musejí zajistit také distanční výuku, a tak se podoba vyučování značně promění. „Třídní učitelé budou nadále koordinovat výuku svých tříd – dětí ve škole, ale i těch, co jsou doma. Ale fyzicky budou učit jiní pedagogové,“ popisuje Michal Černý, ředitel Masarykovy ZŠ Klánovice.


Celý text naleznete v MF DNES

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.