Roušky ve školách? Nejsem blázen, abych si myslel, že pravidla budou 100% dodržována, říká ministr Plaga

středa 6. května 2020 ·

„Nejsem blázen, abych si myslel, že tato kritéria budou 100% dodržována. Stačí se podívat na ulici, jak je dodržujeme my všichni, děti nevyjímaje. Skvěle to řekl (Roman) Prymula, podle kterého jen tak přecházíme od kolektivní zodpovědnosti k individuální,“ říká ministr školství Robert Plaga v pořadu Českého rozhlasu Plus.



Robert Plaga (msmt.cz)
Ministr školství Robert Plaga (ANO) se prý rozhoduje na základě názoru epidemiologů. Za neproveditelné považuje to, aby děti trávily celý den v rouškách.

Žáci proto nebudou muset nosit roušky. Tedy budou mezi dětmi dostatečné rozestupy. Nasadit si je pak budou muset při společných úkolech nebo pohybu po škole. Nejsou ale tato opatření jen formální?...

„Problém vidím ve výuce, kdy část dětí bude doma a část ve školách. Pokud ten učitel bude zodpovědný, tak se z toho zblázní, protože učit naplno děti doma i ve škole jeden člověk nezvládne,“ říká v pořadu šéf Asociace ředitelů ZŠ Michal Černý, který očekává, že do školy půjde zhruba polovina žáků.

Ministr si toho prý je vědom, ale bude možné, aby například dopolední výuku vedl asistent pedagoga: „Je se na to třeba dívat optikou rodin, ve kterých domácí vzdělávání neprobíhá. Pro ně je tato nouzová služba, nelze to jinak nazvat.“


Celý text a pořad ke stažení naleznete zde

4 komentářů:

Ivo řekl(a)...
6. května 2020 v 9:56  

Jak mě se to jeví jako nezávislému pozorovateli:

cca 40 % pedagogů-důchodců zvažuje odchod na hodinu, aby neohrozili nejenom sebe, ale především svou rodinu (nakažením, finančně...)
Už tak zdecimovaný stav pedagogů díky nezájmu státu za posledních 30 let dostane poslední "ránu do vazu".
Na ochranné pomůcky (respirátory, rukavice, desinfekce, štíty a obleky zapomeňte, nikdo Vám je nezajistí!!
Měli byste si vzít příklad ze sousedního Slovenska, tam mají všech pět pohromadě...
Osobně doporučuji při sebemenším nátlaku ze strany "demokratického" establishmentu dát hromadou výpověď'.

Anonymní řekl(a)...
6. května 2020 v 10:01  

" že pravidla budou 100% dodržována"

Tak pane ministře, kdyby byla pravidla dodržována aspoň z 99%, pak je to obrovské vítězství rozumu nad hloupostí a blbostí některých aktivistů.

rváčkazvesela řekl(a)...
6. května 2020 v 10:30  

Hm, zákonodárce řekne, že nepočítá s tím, že budou pravidla dodržována.
(Pardon není zákonodárce ale výkonný element)
Tedy to je ale odvaha pane ministře. Už nemám slov. Proč tam tedy jste, proč vůbec nějaká pravidla vymýšlíte?!

Jirka řekl(a)...
6. května 2020 v 22:03  

Možná už došlo k vidění sv. Roberta. Při vyčerpávajícím boji za spokojeného žáka a rodiče konečně prozřel a uzřel, že ve školách svázaných tolika nesmyslnými zákonnými i podzákonnými normami nelze stoprocentně dodržovat nic ani v dobách "mírových". "Boj" proti viru jen ukázal, že ministr je nahý.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.