Petr Honzejk: Otevírání škol provází chaos. Ve školství kabinet krizi nezvládá

pondělí 18. května 2020 ·

„S otevíráním škol to je zase jinak. Učitelé se jen tak mimoděk ze sněmovního vystoupení ministra školství Plagy dozvěděli, že se do škol mají ještě před koncem školního roku vrátit i žáci druhého stupně... Ministr Plaga sice tvrdí, že úplné otevření škol není možné, protože rozvolnění má nějaká pravidla a neurčuje je on, ale epidemiologové, to je však zpochybněno hned nadvakrát,“ píše Petr Honzejk pro Hospodářské noviny.



Petr Honzejk (twitter.com)
Hlavní epidemiolog Roman Prymula prohlásil, že podle světových studií je riziko, že by se dítě nakazilo ve škole, téměř nulové. A v některých evropských zemích se otevírají školy rychleji než u nás. Což dohromady vede k otázce, zda se v Česku už nerozhoduje spíš podle momentální nálady veřejnosti než podle skutečné situace a odborných studií.

Celkově ve školství kabinet krizi nezvládl zrovna nejlépe. Metodická podpora pro distanční vzdělávání nebyla dostatečná, takže kvalita vzdělávání se na jednotlivých školách a podle jednotlivých učitelů lišila jako noc a den. Ale hlavně: informace o otevírání škol se stále mění. Způsob komunikace, kdy se něco nejprve vypustí do médií, způsobuje školám enormní zátěž, což je zcela zbytečné. Situace je bezprecedentní, ale dala se zvládnout s menší dávkou chaosu a nervozity.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
18. května 2020 v 15:13  

Údaje z pátku:

0-14 let nakažených 506.
15-24 let nakažených 817.
Od předminulého týdne nárůst jen do 20.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.