Do škol se v červnu mají vrátit i žáci druhého stupně a středoškoláci. Návrh ministra Plagy pedagogy zaskočil

pondělí 18. května 2020 ·

Už příští týden se na základní školy budou moct vrátit děti z prvního stupně a ředitelé škol řešili, zda mají dostatek vyučujících či tříd. Sotva se na novou situaci stihli adaptovat, zaskočila je další novinka. Dětí by se do škol v blízké době mohlo vrátit víc. "Stojím o to, aby se do škol v červnu vrátily i děti z druhého stupně," řekl minulý týden poslancům ministr školství Robert Plaga (ANO). Dřívější návrat by mohl platit i pro středoškoláky. Tématu se věnují Hospodářské noviny.



Robert Plaga (msmt.cz)
Jeho slova vyvolala obavy. Ředitelé se bojí, že pokud se děti z druhých stupňů vrátí za stejných podmínek jako ty z prvních stupňů, nezvládnou to… Učitelská platforma ministerstvo školství kritizuje především kvůli nedostatečné komunikaci. "Na ředitele se obrací spousta rodičů, kteří chtějí informace. Špatně se jim vysvětluje, že toho nevíme víc než oni, protože se dozvídáme to samé z televize," říká Mazancová.

Také řediteli Základní školy Profesora Švejcara Ondřeji Lněničkovi vadí, že se informaci dozvěděl z médií. "Nevíme, jakým způsobem a za jakých podmínek by se děti měly vrátit. Potřebujeme tu informaci co nejdřív, abychom se na to mohli nachystat," říká Lněnička.


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

Jana Maříková řekl(a)...
18. května 2020 v 11:31  

Hoďte na něj už síť. To nechápe, že pořád běží distanční výuka? Nechápe, nemá na to. Bohužel. Jinak se to napsat nedá.

Beny řekl(a)...
18. května 2020 v 12:33  

Hlavně, že teď řeší nakažené ve školce v Praze. Prý se nedá od dětí nakazit pravil Prymula (teda pravděpodobnost je minimální). Si z nás dělaj kozy?

Eva Adamová řekl(a)...
18. května 2020 v 12:43  

"Stojím o to, aby se do škol v červnu vrátily i děti z druhého stupně,"

Já myslím, že věty tohoto typu by soudný ministr vůbec neměl vypouštět do éteru. Této hloupé věty se už chytli všichni novináři, ředitelům a učitelům lezou oči z důlků a rodiče s dětmi jsou zmatení. Než ministr něco takového řekne, měl by se zamyslet nad tím, co jeho vajádření způsobí.

tyrjir řekl(a)...
18. května 2020 v 18:01  

Distanční výuka podle mne neběží, jak by měla a mohla. Z principiálních a legislativních důvodů nemůže a proto ani nenahrazuje prezenční výuku ani povinnou školní docházku v počátečním vzdělávání, což je jedno ze základních lidských práv a svobod. Ministr školství nemá na vybranou. Mimo nouzový stav to právo omezovat nesmí. J.Týř


Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.