15 dětí ve třídě? Omezovat počet není třeba, rozvolnění mohlo začít dříve, říká Beran

sobota 23. května 2020 ·

Můžeme si zatím oddechnout, první část epidemie se podařilo zastavit, patříme k těm lepším zemím, rozvolňování opatření mohlo začít o týden dřív. Děti by se měly vrátit zpátky do školy, rizika pro ně jsou minimální, omezení na 15 dětí ve třídě není třeba, ale nemůžeme rodiče do toho nutit, říká epidemiolog a ředitel Centra očkování a cestovní medicíny Jiří Beran v rozhovoru pro DVTV.







Celý rozhovor naleznete zde

4 komentářů:

MG řekl(a)...
23. května 2020 v 14:01  

Hlavně nemůžete nutit starší učitele, aby riskovali. Třeba učitelky ve školkách, které jsou bez ochrany, riskují přespříliš. Ovšem ministerstvo svými manuály dává jasně najevo, že na učitelích nezáleží...

laimes řekl(a)...
23. května 2020 v 15:36  

o přestávce si budou kousat do svačin,kolektivně pít z jedné petky a dělat selfíčka
myslím,že jich v té třídě může být klidně 30...jenom učitelům jest potřeba zakoupiti slušivé pláštěnky (pro pamětníky čsla-atomxxrdely) a velké skleněné čtecí pultíky jako používají presidenti usa

Anonymní řekl(a)...
23. května 2020 v 19:38  

Ten počet žáků 15 na třídu by mohl být do budoucna velmi inspirující. Nebude třeba třídy dělit na jazyky, ICT, PČ,....Bude se ideálně vyučovat matematika, český jazyk, přírodní vědy. Je třeba panu Beranovi poděkovat za výborný příspěvek. Třída o počtu okolo 15 je super.

Nicka Pytlik řekl(a)...
23. května 2020 v 23:47  

by mohl být do budoucna velmi inspirující

Velmi inspirující je především zrušení povinné školní docházky byť jen dočasně.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.