Miroslav Singer: Otevřete školy, vzdělání je základ. Dětem chybí interakce a doma se o ně někdo musí starat

úterý 28. dubna 2020 ·

„Harmonogramy otevírání ekonomik jsou především výsledkem debaty politiků s epidemiology. Zdá se mi, že naši politici se rozhodli, že čas už nazrál k tomu, aby se ujali vedení tohoto procesu. A jsem tomu rád. Ale nezdá se, že na rozdíl od svého rakouského či německého kolegy se ministr školství rozhodl, že i on chce v této debatě něčeho dosáhnout. Možná se mu ani nechce, učitelské odbory mu to vyčítat určitě nebudou,“ píše bývalý guvernér ČNB Miroslav Singer v Hospodářských novinách.



Singer také píše: 

Umím si také představit, že na pedagogických školách je dnes v osnovách tolik zajímavých nekonvenčních témat, že na to dozvědět se, proč je standardní základní vzdělávání jednou ze základních aktivit státu, o niž se má usilovat i ve velmi nepříznivých podmínkách, času nezbývá. Ono to ale také nemusí být o ministrech, ale uvědomění si priorit. Prostě to naši lídři a nejspíš i jejich voliči "cítí se vzděláním jinak" než Angela Merkelová či Sebastian Kurz.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
28. dubna 2020 v 10:33  

Ano, autor taky kdysi chodil do školy. Nespěchejme!

Jana Maříková řekl(a)...
28. dubna 2020 v 11:31  

Singer, Singer - to je ten, co bojoval s českou korunou? No, tak to je expert.

Petr Portwyn řekl(a)...
28. dubna 2020 v 13:21  

Nejsem vyhraněným odpůrcem návratu do škol, spíš si myslím, že to má být řečeno koncepčně, nikoli kočkopsem... a taky že nejsou domyšlené technické záležitosti, neboť ministrovi zřejmě radí lidé, kteří mají o školské praxi jen velmi mlhavou představu.

Rozhodně si nemyslím, že pan Singer nerozumí ekonomice.

Upoutal mne tento odstavec: Ale nezdá se, že na rozdíl od svého rakouského či německého kolegy se ministr školství rozhodl, že i on chce v této debatě něčeho dosáhnout. Možná se mu ani nechce, učitelské odbory mu to vyčítat určitě nebudou.
Docela by mne zajímalo, nakolik si pan Singer zjistil informace o učitelských oborech, o ministerské komunikaci s učiteli atd.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.