Jaroslav Vyskočil: Aplikace pro matematiku na 1. stupni ZŠ

sobota 11. dubna 2020 ·

„V současné době online výuky je možné zadávat úkoly pro žáky v aplikacích, které si mohou do svých počítačů nainstalovat. Nemusí se jednat o konkrétní úkoly zadané pedagogem, ale o doporučené formy samostatného procvičování učiva. V tomto příspěvku se zaměříme na některé aplikace vhodné pro žáky na 1. stupni ZŠ ve výuce matematiky. Všechny uváděné aplikace jsou dostupné v prostředí Microsoft Store a jsou zdarma,“ píše krajský metodik Jaroslav Vyskočil na blogu SYPO.



Příspěvek uvádí v praxi ověřené aplikace vhodné pro samostatnou práci žáků. Rozhodně se nejedná o vyčerpávající výčet všech vhodných aplikací!

Hravá matematika

Tato aplikace umožňuje žákům procvičovat základní matematické operace. Z učiva matematiky zde nalezneme sčítání, odčítání, násobení, dělení, porovnávání velikostí čísel, zaokrouhlování, apod. Je možné si nastavit časový limit na řešené příklady. Aplikaci je možné nastavit do češtiny. © 2016 – 2018 Petr Kubíček, KUBI Games

Labyrinth Trap 

Vynikající hra pro rozvoj logického myšlení, prostorové představivosti a částečně i manuální zručnosti. Aplikace vhodná pro mobilní zařízení (mobilní telefon, tablet, apod.). Cílem hry je dostat kuličku do cíle, aniž by padla nástrahám bludiště. Pohyb kuličky po bludišti se ovládá nakláněním mobilního zařízení. © Cenda Games


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.