Společnost učitelů ČJL: Čeština v čase koronaviru online

neděle 22. března 2020 ·

Učitelé sedí doma u počítačů, vymýšlí přípravy, aby jim nikdo nevytýkal, že se flákají, a snaží se pochopit složité technologie. Žáci i rodiče šílí a prosí učitele, slušně i neslušně, aby ubrali plyn. Tak se nám v čase koronaviru zaváří mozky, emoce i domácí kanceláře.




Přitom my češtináři bychom v této zvláštní době nemuseli dělat nic jiného, než motivovat žáky a studenty k četbě knih. Otevírat jim na dálku stránky, které bychom si za normálních okolností prohlíželi ve škole, klást otázky, odpovídat na dotazy a vést naše svěřence k dalšímu čtení i psaní zajímavých textů. Knihovny jsou sice zavřené, ale mnoho titulů visí na internetu. Třeba tady: https://www.databazeknih.cz/eknihy-zdarma-ke-stazeni?fbclid=IwAR1s182zPLpJc-Kxtul0KVpPEh31Ekg69w999OAW6TI_NmrDQ5IMVmIh_SI 

I proto jsme se rozhodli sdílet některé materiály, otázky a úkoly, které můžeme poslat studentům a s nimiž budeme moci pracovat i později. Pokud nám chcete poslat nějaký svůj příspěvek, budeme rádi. Formu samozřejmě necháme na vás.

Berme tyto materiály jako pomocníka, nikoli bič na toho, kdo je vytvořil. Pokud se někde objeví překlep či chyba, opravme ji – všichni pracujeme pod tlakem a částečně ve stresu.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.