Radka Kvačková: Maturita kontumačně? Proč ne

úterý 24. března 2020 ·

„Rodiče, kteří si dřív často stěžovali, jak jsou ty učitelky jejich dětí nemožné, teď píší: „Po několika pokusech o domácí výuku navrhuju plošné zvýšení platů učitelů, nejlépe na desetinásobek.“ Uklidňovat nás může vědomí, že v tom nejsme sami. V Americe se objevují na internetu podobná slova, ale taky rady. Jedna říká (překládám): „Zdá se mi divné, proč všichni tolik řeší, že děti zameškají vyučování. Což takhle využít těchto týdnů například k tomu, abychom děti naučili vařit, žehlit, přišívat knoflíky, mluvit spolu a respektovat se, pomáhat si. Ne všechno důležité se člověk naučí ve škole!“,“ píše Radka Kvačková v Lidových novinách.



radka Kvačková (repro ČT)
Kvačková také píše: 

Přemýšlím, co by se stalo, kdyby (maturity) nebyly. Myslím, že nic moc. Konečně studenti čtvrtých ročníků mají svá středoškolská studia potvrzená celkem sedmi vysvědčeními, osmé by se taky nakonec dalo napsat. Pravda, jednotná maturita se zaváděla proto, že se neznámkuje všude stejně, tak aby se dalo lépe srovnávat. Ale svět by se nezbořil, kdyby se jednou nesrovnávalo. Možná by se v budoucnu dokonce ukázalo, že to není až tak důležité. Nebo že by se dalo srovnávat jinak.


Celý text naleznete v Lidových novinách

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.