Maturity a přijímačky: Velká neznámá

sobota 21. března 2020 ·

Studenti posledních ročníků středních škol mohou už teď skoro najisto počítat s tím, že se jejich „zkoušky z dospělosti“ odloží na pozdější termín, než se kterým ještě donedávna počítali. Podrobnosti, jak to bude ve skutečnosti, slibuje ministerstvo školství sdělit v pondělí. Prozatím se tedy objevují rozmanité, někdy i „divoké“ návrhy. „Zatím vše stojí na prognózách, které se mění každý den,“ potvrdil Lidovým novinám Bohumil Kartous ze společnosti EDUin.



„V tuto chvíli neumíme říct, jak dlouhou dobu budou školy zavřené. Nicméně mohu říci, že již od počátku opatření na ministerstvu školství pracujeme na zpracování možných variant dalšího postupu,“ uvedl ministr školství Robert Plaga (ANO). Podle čtvrtečního vyjádření premiéra Andreje Babiše (ANO) hodlá Plaga předložit zákon, kterým by se termín maturit posunul na dobu, kdy se znovu otevřou školy.


Celý text naleznete v Lidových novinách

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.