Někteří odborníci se omlouvají za kritiku dokumentu V síti: Za školou. Film neviděli

pátek 28. února 2020 ·

„Kolegové, chtěli bychom touto cestou DEMENTOVAT předchozí STANOVISKO k programu V SÍTI ZA ŠKOLOU. K připojení k předchozímu stanovisku nás vedla pro nás nová a dle mého názoru nestandardní cesta "vstupu toho projektu do škol" a obava o zdraví již zmíněných žáků bez většího zapojení odborných a vládních institucí. Hlavním důvodem bylo, že jsme posuzovali nesprávný materiál. Kolegům jsem se omluvil a podnikl jsem kroky ke stažení stanoviska z našich webových stránek,“ napsal na Facebooku České asociace adiktologů její předseda Jiří Zatřepálek. Zatřepálek se omlouvá za připojení k úternímu Společnému stanovisku odborných společností k programu V síti: Za školou.



Už dříve se od stanoviska distancoval ředitel Asociace nestátních organizací Matěj Hollan. Hollan mimo jiné napsal: „Ředitel Asociace nestátních organizací, Matěj Hollan se tímto dementi omlouvá tvůrcům dokumentů V síti a V síti: Za školou za včerejší prohlášení jedné naší sekce, která bez schválení orgány Asociace vydala prohlášení odsuzující tento film. Několik členů Asociace se proti tomuto jednání naší sekce hned vymezilo.

Jak jsem zjistil a co považuji za největší problém, členové sekce dokument neviděli (!), stejně jako neviděli metodiku určenou pro pedagogy, nový web určený pro rodiče a pedagogy a neseznámili se ani s navazujícími preventivními aktivitami a činnostmi projektu.“


Další informace naleznete zde 
Metodiku k filmu pro učitele naleznete zde
Článek serveru iROZHLAS k tématu naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.