Nenápadné Učitelské noviny: rozhovor s islamofobem, obhajoba chemtrails i špička obřího byznysového ledovce

pátek 24. ledna 2020 ·

„Kdo stojí za Učitelskými novinami (UN), tedy titulem, který v posledních týdnech čelí kritice za to, že poskytuje prostor dezinformacím a islamofobním stereotypům, přestože ho odebírá řada škol? Nenápadný týdeník je součástí obřího byznysového impéria, do kterého spadají nejen další nakladatelství, ale také například hotely na Šumavě.“ Deník N přináší reportáž o UN, které v posledních měsících a dnech vzbudily pozornost publikováním textu Klimakult a rozhovorem se sociologem Petrem Hamplem.



Nedlouho poté (po publikování textu Klimakult - poznámka ČŠ) vyvolal podobné pozdvižení další text – rozhovor s přední postavou české islamofobní scény Petrem Hamplem o údajné „islamizaci“ českých škol... Hampl je známý výroky zacházejícími za hranu otevřeného rasismu a výzev k násilí. Označil například za „skvělého tátu“ muže odsouzeného za to, že nabádal malou dcerku, aby tloukla baseballovou pálkou do polštáře, představovala si, že je to „cikán nebo muslim“, povzbuzoval ji slovy „jenom mu zlom pár kostí, nezabij ho“, a točil ji u toho na mobil. „Bylo hloupé, že dal průchod své otcovské hrdosti a sdílel to na sociálních sítích. Ale jinak je to skvělý táta,“ napsal k tomu Hampl...

Co spojuje profesní týdeník pro učitele s hotelovým byznysem na Šumavě?… Odpověď má jméno známého pražského a jihočeského podnikatele Františka Taliána, který zemřel v roce 2018. Do své smrti byl vlastníkem společnosti Gnosis a podnikatelského impéria, které teď postupně přebírá jeho syn. Učitelské noviny získal František Talián krátce po pádu komunismu spolu s celým Státním pedagogickým nakladatelstvím, kde před sametovou revolucí působil jako právník a poté ho zprivatizoval...

Vydělané peníze začal Talián investovat do nemovitostí na Šumavě, odkud pocházel. Postupně se stal největším tamním soukromým vlastníkem pozemků a majitelem zhruba desítky hotelů a penzionů. Média mu přezdívala „král Šumavy“.


Celý text naleznete zde 
Další informace naleznete zde a zde

10 komentářů:

Ivo Mádr řekl(a)...
24. ledna 2020 v 18:47  

Jejej, to je kádrování jako v jistém nedobrém období českých dějin 20.století. Již jen zbývá nějaká podpisová akce. Jsem zastánce toho, aby si každý z nás udělal obraz o tomto článku sám.

tyrjir řekl(a)...
24. ledna 2020 v 18:49  

Kdo stojí za Deníkem N?

Kdo stojí za Učitelskými novinami (UN), tedy titulem, který v posledních týdnech čelí kritice za to, že poskytuje prostor dezinformacím a islamofobním stereotypům, přestože ho odebírá řada škol? Nenápadný týdeník je součástí obřího byznysového impéria, do kterého spadají nejen další nakladatelství, ale také například hotely na Šumavě.“ Deník N přináší reportáž o UN, které v posledních měsících a dnech vzbudily pozornost publikováním textu Klimakult a rozhovorem se sociologem Petrem Hamplem...

http://www.ceskaskola.cz/2020/01/nenapadne-ucitelske-noviny-rozhovor-s.html
https://denikn.cz/275612/nenapadne-ucitelske-noviny-rozhovor-s-islamofobem-obhajoba-chemtrails-i-spicka-obriho-byznysoveho-ledovce/?ref=tit

Na tuto investici se skládají důvěryhodní čeští investoři z okruhu Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky, jenž už tři roky pomáhá menším nezávislým mediálním projektům. Tito investoři drží prostřednictvím společnosti Independent Press a.s. 66,6 % akcií ve společnosti N media a. s., která vydává Deník N. (Independent Press a.s. – výpis z OR)

Dalším zakládajícím subjektem je slovenská společnost Denník N a. s. vydávající Denník N. Do vínku Deníku N poskytla veškeré know how, své systémy i obchodní model a patří jí 33,3 % podíl.

https://denikn.cz/vlastnici/


Páchání, tolerování nebo omlouvání trestného činu není v pořádku u nikoho. Trestným činem může být i pomluva v rámci tzv. nekalé hospodářské soutěže. Analogicky k tomu, co si dovolil Deník N vůči Učitelským novinám se ptám:

Kdo stojí za Deníkem N (denikn.cz), tedy titulem, který v posledních týdnech čelí kritice za to, že poskytuje prostor dezinformacím a eduínsko kartouzovským stereotypům? Nenápadný internetový deník citovaný v České škole je součástí byznysového impéria, do kterého spadají nejen tzv. "důvěryhodní čeští investoři z okruhu Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky", ale také dva zahraniční akcioví investoři. Proč Deník N přináší reportáž o UN takto, domnívám se, nekalým způsobem?

Neměli bychom se také ptát na vlastnickou a motivační strukturu Deníku N?

J.Týř

Petr Portwyn řekl(a)...
24. ledna 2020 v 20:31  

To je podruhé za jediný týden, kdy jsem si díky České škole vzpomněl na Kojzara.
Kruh se uzavírá?

A kdo jde pořád na východ, octne se na západě, kdo jde pořád na západ, dojde na východ...

Michal Komárek řekl(a)...
24. ledna 2020 v 20:34  

Kojzar: "Hampl je známý výroky zacházejícími za hranu otevřeného rasismu a výzev k násilí. Označil například za „skvělého tátu“ muže odsouzeného za to, že nabádal malou dcerku, aby tloukla baseballovou pálkou do polštáře, představovala si, že je to „cikán nebo muslim“, povzbuzoval ji slovy „jenom mu zlom pár kostí, nezabij ho“, a točil ji u toho na mobil. „Bylo hloupé, že dal průchod své otcovské hrdosti a sdílel to na sociálních sítích. Ale jinak je to skvělý táta,“ napsal k tomu Hampl...

Ivo Mádr řekl(a)...
24. ledna 2020 v 20:37  

Rudé právo už snad nevychází. Ale někteří se v oněch praktikách shlédli. Je to velmi nekorektní a neprofesionální přístup.

Tajný Učitel řekl(a)...
24. ledna 2020 v 20:43  

Jací učitelé, takové učitelské noviny.

Ivo Mádr řekl(a)...
24. ledna 2020 v 20:51  

Tajný Učitel

Vy souhlasíte s takovými lustracemi? Proto jste asi anonymní.

tyrjir řekl(a)...
25. ledna 2020 v 12:32  

Hampl je známý výroky zacházejícími za hranu otevřeného rasismu a výzev k násilí. Označil například za „skvělého tátu“ muže odsouzeného za to, že nabádal malou dcerku, aby tloukla baseballovou pálkou do polštáře, představovala si, že je to „cikán nebo muslim“, povzbuzoval ji slovy „jenom mu zlom pár kostí, nezabij ho“, a točil ji u toho na mobil. „Bylo hloupé, že dal průchod své otcovské hrdosti a sdílel to na sociálních sítích. Ale jinak je to skvělý táta,“ napsal k tomu Hampl...

Odsudek dílčího pochybení sociologa Hampla je v pořádku. Když někdo řekne takovouhle hloupost, měl by se zamyslet nad tím, co to vlastně řekl. Tolerování, omlouvání nebo zlehčování trestného činu není v pořádku u nikoho. Jinou otázkou je, zda taková věc zcela diskvalifikuje vše ostatní, co říká dělá. Myslím, že ne. Když se podíváme například na různá nenávistná vyjádření B. Kartouse typu "česká společnost je ne-mocná", "školství se nezmění, dokud jinak (neprogresivisticky) uvažující učitelé nevymřou" apod., vidíme, že B. Kartous na tom není o mnoho líp, že mu to prochází, že přesto kariérně postupuje a že tyto přístupy se dokonce stávají pochybnou součástí politického mainstreamu.

Vážím si Učitelských novin za to, že dávají možnost vyjádření oběma protivným stranám.



tyrjir řekl(a)...
25. ledna 2020 v 12:46  

Co vlastně říkají B. Kartous a Eduin, když říkají svým souvěrcům a veřejnosti

"Česká společnost je ne-mocná", "Školství se nezmění, dokud jinak (neprogresivisticky) uvažující učitelé nevymřou" apod.?

Nepodobá se to megafonu, ze kterého veřejně zní "Jen zlomit školství pár starých kostí, ale nezabít ho"?

Jana Maříková řekl(a)...
25. ledna 2020 v 13:42  

Další pokus o likvidaci média, které přináší jiné informace než Jeden správný názor. Pokus o cenzuru ve jménu Jednoho správného názoru. Pokud o to, udělat z učitelů blbce, kteří sami neposoudí, co mají číst. V Německu, zemi, která má nekonečně více zkušeností s islámem, se takovéto "šokující"názory, které pronáší Hampl, objevují v mainstreamu. Co se politického islámu týče. Před lety nemyslitelné. protože se ukazuje, že politický islám pochoduje institucemi a jeví se velmi nepřátelský jak vůči ateismu, tak křesťanství, ale hlavně židovství. Ale naše tupé hlavy nám budou vnucovat, že kdo je proti islamizaci, je i antisemita. No tak si musíme projít modlením při hodinách, ustrašenými děvčátky v šátcích vedle jejich sebevědomých budoucích pánů, postění dětí o ramadánu, šikanou muslimek, které nechtějí nosit šátek... díky hyperkorektním neznalým médiím. A jejich financiérům. I já se ptám - Kdo stojí za Deníkem N?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.