Mapa projektů OP VVV: „Můžete zjistit, jak evropské fondy pomohly škole, kolem které právě jdete“

středa 22. ledna 2020 ·

V pondělí 20. ledna 2020 byla spuštěna mobilní aplikace, která umožňuje rychle a přehledně zjistit informace o všech evropských projektech podpořených z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV). V aplikaci Mapa projektů OP VVV je momentálně více než 13 tisíc vzdělávacích a výzkumných projektů OP VVV z celé České republiky.



„Jedná se o vůbec první mobilní aplikaci pro projekty ESIF. Díky GPS lokaci můžete zjistit, jak evropské fondy pomohly škole, kolem které jdete, co z OP VVV realizoval konkrétní obecní úřad nebo výzkumná organizace, aniž byste museli tyto informace složitě hledat. Jedná se o velmi praktický nástroj, který ukazuje, jak OP VVV pokryl svými intervencemi celou republiku,“ říká Václav Velčovský, náměstek pro řízení sekce EU a ESIF.

Aplikace má podobu mapy, ve které se mohou uživatelé volně pohybovat a najít tak například projekty ve svém nejbližším okolí nebo v jakékoliv jimi zvoleném umístění. Užitečným nástrojem je také filtr, který umožňuje zobrazení dle typu příjemců – od mateřských škol až po výzkumné organizace. Zadat lze i přímo název projektu nebo jeho příjemce. U každého projektu je kromě základních informací uveden jeho stručný popis i informace, jakou částkou byl podpořen.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.