Je vaše dítě zralé nastoupit do školy? Nejvyšší čas to zjistit, vybízí psycholožka

čtvrtek 9. ledna 2020 ·

Rodiče, kteří chtějí pro své dítě odklad školní docházky, by si měli zažádat o posudek už teď. Kapacity některých psychologů jsou už vyčerpány a objednávají pacienty až na březen a duben. V dubnu se přitom koná zápis do škol, kam už by rodiče měli přijít rozhodnutí, jestli jejich dítě do školy nastoupí, nebo ne. Reportáž přináší Česká televize.



Novela z roku 2017 posunula zápisy do prvních tříd z ledna na duben, rodiče se tak mylně domnívali, že mají na vyšetření více času. Před schválením novely jim totiž psychologové doporučovali, aby se na ně obrátili až podle toho, co jim řekne učitel u zápisu. 

„Změnil se tím zcela charakter zápisu. Když byl v lednu, měl diagnostickou funkci, učitelé tam mohli rodiče upozornit, že se jim zdá dítě nezralé. Dnes je zápis spíše slavnost, obřad, formalita, kde dítě vůbec být nemusí,“ shrnul prezident Asociace ředitelů základních škol Michal Černý.


Celý text a reportáž ke stažení naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.