Připravuje se plán pro příští dekádu českého vzdělávání. Co na něm pochválili, a co kritizovali odborníci u kulatého stolu?

úterý 3. prosince 2019 ·

„Máme problémy s funkční gramotností, i v dospělé populaci,“ řekl na kulatém stole SKAV a EDUin Jiří Nantl. Snížit nerovnost ve vzdělávání považuje za správně stanovenou prioritu, která by měla tento palčivý problém zmírnit: „Jsme poměrně kompaktní země a nedává smysl, že jen sto kilometrů od Prahy, v Ústeckém nebo Karlovarském kraji, je v některých oblastech vzdělávací systém na úrovni lepší rozvojové země.“




Kulatý stůl proběhl 28. listopadu, jeho tématem bylo V čem jsou pro nás přínosné Hlavní směry Strategie vzdělávací politiky 2030+?

Na Kulatém stole diskutovali: 

Jaromír Beran, ředitel kanceláře ministra, MŠMT
Veronika Doležilová, členka koordinačního výboru, Rodiče za inkluzi
Jaroslav Jirásko, viceprezident Asociace ředitelů ZŠ, ředitel ZŠ Lázně Bělohrad
Filip Kuchař, vedoucí oddělení koncepce a projektů, Magistrát HMP
Jiří Kulich, místopředseda Výboru pro vzdělávání Rady vlády pro udržitelný rozvoj, Síť středisek ekologické výchovy Pavučina
Klára Laurenčíková, předsedkyně ČOSIV, Ministerstvo zdravotnictví
Jiří Nantl, ředitel CEITEC MU


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.