Dusno v sociální demokracii kvůli platům učitelů

úterý 3. prosince 2019 ·

Jen několik hodin před závěrečným hlasováním o návrhu státního rozpočtu na příští rok zavládlo v poslaneckém klubu sociální demokracie dusno. Spory mezi politiky způsobil rozdílný postoj ke zvyšování platů učitelů. Ministři i poslanci soc. dem. zvedli ve vládě a v prvním kole ve Sněmovně ruku pro návrh ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO), který počítá s desetiprocentním růstem. Odbojní poslanci však tvrdí, že to je nedostatečné a je třeba přidat učitelům patnáct procent, jak žádají nejen odbory, ale i zástupci Svazu průmyslu a dopravy a část opozice.K tématu se vrací deník Právo.



Kateřina Valachová (facebook.com)
Bývalá ministryně školství a místopředsedkyně poslanců ČSSD Kateřina Valachová navzdory rozhodnutí partajního vedení spolu se členem rozpočtového výboru Václavem Votavou navrhla zvýšení sumy pro školství oproti vládnímu návrhu o tři miliardy korun. Nyní tak jde o to, jak se ve středu klub zachová.

„Hlasovali jsme pro vládní návrh, takže náš postoj je jasný,“ sdělil však Právu Hamáček. Podle něj by Valachová měla svůj pozměňovací návrh před hlasováním stáhnout. Ta se k tomu ale zjevně nechystá.

„Nepodpořím ani jeden z opozičních návrhů, ale na tomto trvám. Náš návrh žádným způsobem nebourá rozpočet, nezasahuje do položek žádného resortu, vychází jen z přesnějších propočtů,“ tvrdí Valachová.


Celý text naleznete v Právu

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.