STAN vyzval Babiše, aby zveřejnil růst mezd učitelů pro r. 2021

úterý 5. listopadu 2019 ·

Starostové a nezávislí (STAN) vyzvali premiéra Andreje Babiše (ANO), aby uklidnil situaci ve školství a společně s ministerstvem školství co nejdříve zveřejnil, o kolik a v jaké struktuře bude učitelům přidáno pro rok 2021. Na dnešní tiskové konferenci před schůzí Sněmovny to řekl místopředseda STAN Petr Gazdík. On ani předseda TOP 09 Jiří Pospíšil nesouhlasí s formou stávky, kterou odbory vyhlásily na středu, chápou ale rozladění učitelů. Informuje ČTK.



Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Lenka Pokorná řekl(a)...
5. listopadu 2019 v 16:02  

"Gazdík vyzval Babiše, aby v nejbližší době zveřejnil, o kolik tedy bude v roce 2021 učitelům přidáno a kolik procent půjde do tarifní a kolik do netarifní části."

A k čemu to bude dobré, když podle zkušenosti z letoška víme, že situace se mění každý okamžikem, a jak říkají na Valašsku - slúbené platí dvacet roků?

"STAN navrhne v diskusi k rozpočtu na příští rok na platy přesunout peníze, kterými vláda dotuje jízdné ve vlacích pro mládež a důchodce."

Pěkný nápad, jen do září to letos spolklo 5,7 miliardy, ale nevidím to moc růžově, protože před volbami jsou pro Babiše důchodci, co by jeho největší voličská základna, důležitější.

"Lidovci dnes navrhnou ve Sněmovně dokončit projednávání novely zákoníku práce ke zvednutí příplatků za třídnictví a další specializovanou činnost učitelů"

Jenom, aby potom ta 2 % na ty zvýšené třídnické příplatky stačila:)

"Poslankyně KSČM Hana Aulická Jírovcová poznamenala, že odbory zaspaly, vláda rozdělení celkové sumy dokončila v pondělí schválením příslušného nařízení."

Tady vůbec nejde o to, že odbory zaspaly, ale o další podraz. Ono to totiž vůbec nebylo původně na programu jenání vlády a tudíž se to dá chápat jen jako další akt neúcty ke kantorům.

BP řekl(a)...
5. listopadu 2019 v 16:06  

Zase si všichni o kantory pucují své boty.

rváčkazvesela řekl(a)...
5. listopadu 2019 v 19:08  

Proč by si nepucovali, když neumíme být jednodtní? Nevadí nám, že 15 je najednou deset a pak osm....máme , co zasloužíme.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.