Právo: V Moravskoslezském kraji bylo uzavřeno 185 škol, v Olomouckém kraji 168 škol

čtvrtek 7. listopadu 2019 ·

V Moravskoslezském kraji byla podle tamní předsedkyně školských odborů Dagmar Bobkové Regelové podpora stávky jedna z největších v rámci celé republiky. „V procentech to ještě nemáme. Ale zatím víme, že v kraji se zcela uzavřelo a stávkovalo 185 škol. V 59 školách byl omezený provoz. A také se nám hlásily školy, které podporovaly stávku, ale normálně fungovaly,“ řekla ve středu v poledne Právu Regelová.




Dodala, že stávkujících zaměstnanců bylo v Moravskoslezském kraji necelých 6800 a podporujících stávku přes 650. Jsou to podle ní ale ještě stále předběžná čísla. Největší podporu měla stávka na Ostravsku, Karvinsku a FrýdeckoMístecku. V Moravskoslezském kraji je celkem 465 mateřských škol, 433 základních škol a 134 středních škol. Jde ale o čísla, která se týkají všech zřizovatelů, tedy i soukromých.

V Olomouckém kraji se ke stávce podle tamní šéfky školských odborů Evy Hrdličkové připojilo 168 škol, z nichž 76 zůstalo zcela uzavřených. V kraji je zhruba 360 základních a středních škol.

Ve Zlínském kraji se do stávky učitelů podle dostupných informací zapojilo 92 škol, z toho 28 středních, jak oznámil předseda krajských školských odborů Pavel Štěpán. V kraji je 318 mateřských škol, 260 základních a 68 středních škol všech zřizovatelů.


Celý text naleznete v deníku Právo

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.