Kdo zná lépe nejnovější dějiny? Slovenští studenti zvítězili nad Čechy

sobota 23. listopadu 2019 ·

Už po osmadvacáté se do západočeského Chebu sjela tříčlenná družstva středoškoláků z Česka a ze Slovenska, aby soutěžila ve znalosti společných dějin. Byla to družstva, která postoupila z krajských kol této soutěže, kde se celkový počet blížil třem stům škol. Rozpočet akce, krytý z velké části ze sponzorských darů, je kolem 2,5 milionu korun. Reportáž přináší Deník.




Desítky otázek z posledních desetiletí existence společného státu, včetně období sametové revoluce 1989, velmi prověřily znalosti středoškoláků. Poprvé v historii v soutěži zvítězili středoškoláci ze Slovenska. Obří pohár pro vítěze a ceny v podobě čtyř kvalitních notebooků putují letos do slovenského Lučence. Druhé skončilo gymnázium z Valašských Klobouků a na třetím místě byli opět slovenští studenti, tentokrát z Košic. „Takový úspěch slovenských studentů byl i pro mě velkým překvapením,“ uvedl profesor gymnázia Cheb Miroslav Stulák, který je hlavním organizátorem celého projektu.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
24. listopadu 2019 v 16:33  

Zajímalo mě, co se zde vydává za znalost nejnovějších dějin. Sláva, jedna otázka byla zveřejněna. K smíchu, kdyby to nebylo k pláči. ////

Jak se studenti dostanou k takovým "údajům"? Takové hovadiny je učí ve škole? Nebo si to vyhledali sami, "ze zájmu"? ////

IMO by znalost nejnovějších dějin naznačovala odpověď na otázku "Jakou roli hrál VH v událostech listopadu 89, a proč zrovna VH?" Jenže to ti studenti nevědí. Neví to nikdo. ////

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.