Aktualizace: Vláda je pro zrušení povinných maturit z matematiky, učitelům přidá 8 %

středa 30. října 2019 ·

Vláda je proti zavedení povinné maturity z matematiky. Dnes podpořila návrh ministra školství Roberta Plagy (za ANO) na zrušení plánu, podle něhož měli poprvé povinně z matematiky maturovat gymnazisté v roce 2021. Ministr soudí, že je třeba nejprve zlepšit kvalitu výuky a až potom případně uvažovat o zavedení povinné zkoušky. Návrh změny nyní posoudí Sněmovna. Vláda požádala, aby poslanci novelu projednali ve zrychleném procesu. Platy učitelů v příštím roce vzrostou o osm procent v tarifní složce, na pohyblivou složku platu půjdou dvě procenta z celkového navýšení. Po dnešním zasedání vlády o tom informovali ministr školství Robert Plaga a premiér Andrej Babiš (oba ANO). Informuje ČTK.



Celý text naleznete zde

4 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
30. října 2019 v 23:13  

To je ovšem pro většinu učitelů méně, než původně navrhovaná jednotná částka 2700 Kč všem.

Jiri Janecek řekl(a)...
31. října 2019 v 5:37  

"Platy učitelů v příštím roce vzrostou o osm procent v tarifní složce, na pohyblivou složku platu půjdou dvě procenta z celkového navýšení."

To je ta praktická matematika?

Přijde mi to ale trochu zmatené... Zvednou se platy (resp. příjmy) o 8,16 %? Nebo tarify o 7,84%?

mirek vaněk řekl(a)...
31. října 2019 v 6:59  

Ve školství to bude určitě to nejmenší možné. Nic se nezměnilo. O školství se jen kecá, ale skutečná podpora a kvalifikované řízení je nedůležité. Politické strany ze školství vydojí málo peněz, proto je nezajíémá. Zajímá je jen, aby nenaštvali voliče. A ti zas potřebují co nejmíň problémů. Nějaká budoucnost a vzdělanost je nezajímá.
Školské odbory nejsou schopny zorganizovat akci, která by bolela a vedla k nějaké pozitivní změně.

Petr Portwyn řekl(a)...
1. listopadu 2019 v 14:32  

Takže ze slibovaných patnácti procent je osm - prakticky polovina.
Budou palcové titulky?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.