Superhrdinské veličiny a fyzikální zákony": Nová aplikace má zatraktivnit výuku fyziky

úterý 8. října 2019 ·

FyzikAR7 – nová aplikace, která má zatraktivnit výuku fyziky pro 7. ročník základní školy s využitím rozšířené reality. Ambiciozně zní i podtitul učebnice: „Superhrdinské veličiny a fyzikální zákony". Jejími autory jsou učitel František Cáb a designér Vít Škop. Informuje deník Aktuálně.



"Je možné uzvednout své auto vlastními silami?" zní úvodní otázka kapitoly, v níž se žáci seznamují s principem kladkostroje. "Že ne? Pokud budeš mít dost dlouhé lano, tak ano," pokračuje text. Když na obrázek vytištěný na pracovním listě zamíří žák tablet či mobil s nainstalovanou aplikací, objeví se mu na obrazovce systém kladek a lan, za něž tahá panáček a vytahuje své auto.

Pak musí žák odpovědět na závěrečný dotaz: Jak velkou sílu musí týpek vyvinout, aby zvedl auto vážící 800 kg? Po zhlédnutí se probíraná látka uloží do sekce "nasbírané vědomosti", v ní je možno si látku připomenout. Děti si pak do pracovních listů zakreslí, co se dozvěděly, uloží si je do pořadače a vytvoří si tak vlastní učebnici.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
8. října 2019 v 8:48  

Virtuální realita spojená se stupidní personalizací neživých věcí. Tabletizací výuky fyziky se nedostatek reálných učebních pomůcek, nedostatek kvalitikovaných učitelů a absence systémového přístupu k výuce fyziky ani dalších předmětů nevyřeší. Měl by to být jen uvážlivě používaný doplněk, nikoli náhrada klasických reálných pomůcek a postupů při výuce. J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.