Školské odbory chtějí o navýšení platů učitelů jednat s premiérem

úterý 1. října 2019 ·

Navýšení platů učitelů plošně o 2700 korun do tarifů bude podle ministra školství Roberta Plagy (ANO) znamenat, že příští rok nebude na plánované zvýšení třídnického příspěvku. Tento a další příspěvky tak budou zvýšeny o rok později. Novinářům včera ministr řekl, že to vnímá jako omezení kompromisu, které nabídl odborům. Varianta, podle které by učitelé dostali plošně 2700 korun navíc a k tomu 900 korun do odměn, podle něj nicméně má potenciál odblokovat jednání s odbory. Ty žádají celých deset procent slibovaného nárůstu platů do tarifu. K posunu se zatím nevyjádřily. Školské odbory chtějí o tom, jak přesně by se měly od ledna zvýšit platy učitelů, jednat s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Požádaly o schůzku. Informuje ČTK.



Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
1. října 2019 v 15:01  

Co je to zase za únik po křídle?

O nějakém navyšování třídní a dalších příplatků nepadla po celou dobu řečí o navyšování učitelskýh platů od 1.1. 2020 ani zmínka. A pokud vím, návrh na jejich navýšení leží už více než rok ve sněmovně, a zatím jsme si nevšimla, že by pro jeho schválení byla politická vůle. Kdyby to byla pravda, že se s tímto navýšením počítá, odbory by to Plagovi rády přilepli. Jenže Dobšík jistě dobře tuší, že je to jen další holub na střeše, bo než projde schválené ve sněmovně dalšími procedurami, bude 1.1. 2020 dávno minulostí a my uvidíme na výplatních páskách jen navýšení nadtarifů. Jistě Plaga může tvrdit a omílat stokrát omílané, že ředitelé budou mít sami prostor pro jejich navýšení z nadtarifů. No jo, jenže to by ty nadarify musely k ředitelům na všechny školy bez rozdílu skutečně dorazit.

Ivo řekl(a)...
2. října 2019 v 7:56  

Zase si děláte šoufky z učitelů (jako již neustále 25 let):
napřed slíbených 15 %,
potom 10 %
a nyní "možná" jen 5 %.
Jsem opravdu zvědav, jestli se Vám tímto tempem navyšování podaří "sehnat" 6 000 (slovy šest tisíc učitelů) za nástupní plat 30 tis. brutto...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.