Plagův návrh na odklad povinné maturity z matematiky zřejmě projde sněmovnou

pondělí 7. října 2019 ·

„Ačkoliv ministerstvo školství realizovalo před předpokládanou povinnou maturitní zkouškou z matematiky rozsáhlé aktivity na podporu matematického vzdělávání, panuje zásadní riziko, že značná část žáků nemá dostatečné znalosti matematiky, aby úspěšně vykonali maturitní zkoušku z tohoto zkušebního předmětu. Zvýšené množství neúspěšných absolventů středních škol pak představuje následné dopady jak zpětně do školství, tak do trhu práce a sociální oblasti,“ uvádí důvodová zpráva materiálu ministerstva školství, která nyní míří na vládu. Návrh na zrušení povinné maturity z matematiky má velkou šanci, že hladce projde sněmovnou i senátem. Informuje Echo24.



Robert Plaga (msmt.cz)
„Vzhledem k tomu, že Plagův návrh je úplně stejný jako ten náš, tak ho podpoříme,“ řekl pro Echo24 člen školského výboru Lukáš Bartoň (Piráti). Piráti spolu s hnutím ANO představují rovnou stovku hlasů ve sněmovně. Pod návrh Pirátů se však podepsali i zástupci školského výboru z ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Zastáncem odkladu je pak i šéf Občanské demokratické strany Petr Fiala, který se podle jeho slov staví proti povinné maturitě dlouhodobě.

Ostře proti rušení maturity z matematiky se staví například nezařazený poslanec Václav Klaus mladší (Trikolóra) nebo klub SPD.


 Celý text naleznete zde

3 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
7. října 2019 v 12:35  

Když nebyli problém schopni řešit, tedy zajistit, aby státní část maturity nebyla příčinou jen základního vzdělání neúspěšných, tak prostě zakonzervují současný neuspokojivý stav a udělají z maturit ještě větší frašku. Pak opravdu nejlepší cesta je státní maturity zrušit a dávat maturitu každému.

Petr řekl(a)...
7. října 2019 v 20:08  

Sorryjako, ten problém úplně asi nemohou vyřešit sami politici... možná by se mohli zapojit třeba... učitelé

mirek vaněk řekl(a)...
7. října 2019 v 21:04  

Ten problém způsobili politici a oni ho můžou vyřešit. Učitelé dělají co jim systém dovolí. A stejně je nikdo neposlouchá.
Zákony a ministerské vyhlášky tvoří politici.
Učitelé učí nejlíp, jak jim systém dovolí.
Problém není v poctivých učitelích.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.