Informace MŠMT k dopadu brexitu: Dopad případného „tvrdého brexitu“ na mobility v rámci programu Erasmus+

středa 23. října 2019 ·

Aby EU předešla závažným dopadům případného „tvrdého brexitu“ na klíčové oblasti života občanů, přijala množství nouzových legislativních opatření, jedno mj. i pro minimalizaci dopadů „tvrdého brexitu“ na mobility v rámci programu Erasmus+.



Tímto nouzovým legislativním opatřením pro oblast mobilit je Nařízení Evropského parlamentu a Rady, kterým se stanoví pravidla pro pokračování probíhajících činností spojených se vzdělávací mobilitou v rámci programu Erasmus+ v souvislosti s vystoupením Spojeného království z Unie, které bylo přijato Radou dne 19. března 2019. Toto nařízení zajišťuje, že v případě tzv. „tvrdého brexitu“ budou moci studenti a stážisté, kteří se účastní programu Erasmus+ právě v době brexitu, svá studia v zahraničí dokončit, neboť budou nadále dostávat příslušné finanční prostředky nebo granty. Nařízení se vztahuje jak na mobility z EU do UK, tak na mobility z UK do EU. V obou případech se však nařízení vztahuje pouze na mobility započaté před datem „tvrdého brexitu“. Jinými slovy, pokud k 31. 10. 2019 dojde k „tvrdému brexitu“, nebude to mít žádný vliv na mobility započaté na začátku letošního akademického roku u českých ani u britských studentů a tito studenti budou moci své výjezdy bez problémů dokončit.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.