Na ústecké základce začal s výukou žáků pomáhat humanoidní robot Ruby

čtvrtek 19. září 2019 ·

Poprvé v Česku a zatím jen na ústecké Základní škole Neštěmická začal s výukou žáků pomáhat humanoidní robot. Nový pomocník má dětem a pedagogům přiblížit v rámci vyučování možnosti digitálních technologií. Informuje iDNES.


„Humanoid nenahradí učitele, může mu však pomoci v rámci vyučování a může být tandemovým, naprosto objektivním učitelem. V našem případě můžeme robota použít jak pro děti nadané, tak pro děti s hendikepem,“ popsala hlavní myšlenku zapojení netradiční kantora do výuky ředitelka školy Marie Čápová.

Čápová dodala, že tento krok má zvýšit zájem dětí po získávání informací a naučit je s nimi pracovat a orientovat se v nich.

Humanoid dostal jméno Ruben, zkráceně Ruby, které má navázat na myšlenku Čapkova románu RUR, kde slovo robot zaznělo vůbec poprvé. Měří sto dvacet centimetrů a váží dvacet osm kilogramů.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
19. září 2019 v 17:28  

Podle mě ten robot do ledna vyhoří, dá výpověď a půjde dělat experta na školství do Eduinu... :-)

Simona CARCY řekl(a)...
19. září 2019 v 20:12  

K litosti pana Čapka a dalších začnou postupně roboti propagovat plošné testy a vytlačí nejprve mizerné a po roce 2037 i nemizerné učitele ze zkompetentňovacího procesu. Take se da ocekávat, ze se jiz nebudou zabývat publikováním příspěvků na podobnych webech, protoze roboti diskutovat nebudou.

Pavel Doležel řekl(a)...
19. září 2019 v 20:19  

Nemohli by ti roboti nahradit spíše ty experty na vzdělávání? A možná to ani nemusí být roboti. Stačila by nějaká stará popelnice.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.