Průzkum: Rodiče lze podle přístupu ke školám rozdělit do čtyř kategorií

čtvrtek 19. září 2019 ·

Očekávání českých rodičů od škol se velmi různí. Zatímco někteří si myslí, že by vzdělávací systém neměl mít na matky a otce velké nároky, jiní chtějí dění ve škole aktivně ovlivňovat. Za nejdůležitější považuje většina rodičů to, aby učitel vedle výuky vedl děti k vytváření přátelských vztahů. Často také chtějí, aby z hodnocení bylo jasné, s čím by mohli dítěti pomoct, a aby učitel s rodiči spolupracoval na výchově dítěte. Vyplývá to z průzkumu společnosti IdeaSense pro vzdělávací společnost School My Project, jejíž zástupci výsledky představili novinářům. Informuje ČTK.

Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
19. září 2019 v 6:24  

Do kolika a jakych kategorii - podle pristupu ke skole - tridi Eduzmena zaky?

mirek vaněk řekl(a)...
19. září 2019 v 8:01  

Hezká manipulace se čtenářem. Jaké jsou kompletní výsledky tohoto výzkumu u rodičů žáků 1 stupně ze kterých se dělá typologie všech rodičů.

Chybí mi typ rodiče - je mi jedno co se s dítětem ve škole děje, jen když projde.


Dotazník:
"Budete v nejbližší době vybírat základní školu pro Vaše dítě?

Hledáte užitečný jednoduchý nástroj, který Vám pomůže utřídit, co od školy můžete vlastně očekávat a jaký typ školy by mohl tato očekávání naplnit?

Vyplňte krátký dotazník a ověřte si, k jakému ze čtyř typů rodičů máte nejblíže. Poradíme Vám, jakou školu pro své dítě hledat."

Na to odpovím klidně sám. Většině rodičů vyhovuje nejbližší škola a škola s nejsnazší dopravou. Jak to vypadá na škole řeší až když je nějaký problém.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.