Zbyly statisíce ze stipendií. Posloužit mohou pro učitele

středa 7. srpna 2019 ·

Pouze necelou třetinu peněz vyčleněných na středoškolská stipendia vyplatil za druhé pololetí Karlovarský kraj. Ze dvou milionů na ně pošle 606 500 korun. Podle krajského radního pro školství Jaroslava Bradáče situace souvisí s přísnějšími podmínkami pro jejich získání. Informuje MF DNES.

Jaroslav Bradáč (kr-karlovarsky.cz)

„Jde zejména o prospěch do průměru 1,5. Samozřejmě dále jsme řekli, že stipendia slouží všem profesím, kromě lyceí a gymnázií. Výsledky sice rapidně poklesly, ale na druhou stranu jsem rád, že nějaké jsou,“ komentoval Bradáč. Z 5040 zdejších žáků dostane příspěvek za druhé pololetí 386 mladých lidí.

Vedení kraje nyní přemýšlí, jak zbylé peníze stipendií využít. Podle hejtmanky Jany Mračkové Vildumetzové v úvahu připadá program, ve kterém by kraj rozdělil náborové příspěvky učitelům. „Pokusili bychom se ho vyhlásit ještě do konce roku. Chtěli bychom jej nastavit nejen pro učitele středních, ale i základní škol, protože je jasné, že pokud bychom jej nastavili pouze pro střední školy, budeme sbírat učitele ze škol základních,“ přiblížila.


Celý text naleznete v MF DNES

1 komentářů:

jir řekl(a)...
7. srpna 2019 v 15:11  

Takže se nám motivace nějak nedaří.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.