Na záchranu planety máme 12 let, tvrdí studenti stávkující za klima

pátek 16. srpna 2019 ·

Pokud lidé nezačnou do 12 let zásadním způsobem omezovat emise skleníkových plynů, bude to mít katastrofické a nevratné následky, varují zástupci stávkového hnutí Fridays for Future v Česku. Zakladatel hnutí Petr Doubravský a další student a člen hnutí Marek Jankovský v pořadu Rozstřel na iDNES mluvili o neutichajícím apelu na nečinné politiky nebo známé aktivistce Gretě Thunbergové.

Marek Jankovský (vlevo) a Petr Doubravský v pořadu Rozstřel

Podle zakladatele hnutí nemají studenti na výběr než stávkovat. „Musíme stávkovat a na toto téma upozorňovat. Jestli proti někomu stojíme, tak to jsou lidé, kteří mohou něco dělat a oni to nedělají. To jsou v první řadě politici. Nejenom ti, kteří jsou teď u vlády, ale i všichni předchozí, kteří věděli, že nám hrozí klimatická krize, ale nekonali. Stejně jako všechny fosilní korporáty,“ řekl Doubravský v Rozstřelu s tím, že existuje levná alternativa v podobě obnovitelných zdrojů energie.

Studenti podle organizátorů stávek chtějí zprostředkovat dialog mezi politiky a vědci. Nepotřebujeme, aby nás politici podporovali. Chceme, aby naslouchali vědcům. S řešením klimatické krize nemůžou přijít sedmnáctileté děti,“ doplnil Doubravský.


Celý text a video ke stažení naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.