Dětský gang útočí na spolužáky. Přibývá dětí, které se baví násilím

pátek 30. srpna 2019 ·

Agresivita dětí roste v celém Česku, stejně tak brutalita jejich útoků. Ministerstvo školství chce rváče trestat ve školách. „Vzniká metodický pokyn, materiál, který to má řešit,“ říká mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová. Píše ho školský ombudsman Ladislav Hrzal – ten za pouhého čtvrt roku obdržel přes pět set stížností na agresivitu či šikanu dětí mezi sebou nebo vůči učitelům. Tématem se zabývá MF DNES.


Ladislav Hrzal (msmt.cz)
Hrzal už před časem MF DNES vysvětloval, že metodika má učitelům jasně říct, co mají dělat v okamžiku, když zjistí, že děti plánují bitku nebo že se taková rvačka stala. „Už dnes mají školy možnost dát agresorům zhoršenou známku z chování nebo žáka přeložit do jiné třídy,“ vysvětluje ombudsman.

Přeložení dítěte – oběti šikany dětmi, které jsou dnes členy „znojemského nádražního gangu“ – do jiné třídy si vyžádala před časem i maminka chlapce, kterého spolužáci šikanovali od první třídy. Chlapec si skoro každé ráno stěžoval na boleti hlavy, nevolnost, bolelo ho břicho, zvracel. Tolik se bál jít do školy.

Zakladatel linky důvěry psycholog Rostislav Nesnídal nicméně upozorňuje, že většina bitek může zůstat před kantory samozřejmě skryta. Dozví se tak maximálně o těch, z nichž existují videa. „Děti vidí bitky ve filmech a policisté ani dospělí pro ně dnes už nejsou žádnou hrozbou ani autoritou. Stejně tak jejich agresivita nemá žádné mantinely. Není v tom žádný soucit ani logika,“ upozornil Nesnídal.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Ivo řekl(a)...
30. srpna 2019 v 7:56  

...a přibývá "demokratů", kteří je brání a chrání do roztrhání těla. CO K TOMU ŘÍCT????

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.