Jaroslav Mašek: iPrázdniny s učiteli 2: Můj prázdninový fotopříběh

úterý 2. července 2019 ·

Zadání aktivity: 1.Vytvořte libovolný fotopříběh ze svých prázdnin (tipy, jak na to, najdete níže). 2.Pokud budete vytvářet fotopříběh ve formě koláže, uložte si ji ve formátu jpg nebo png. V případě, že se chystáte tvořit fotopříběh formou slideshow videa, uložte si ho do telefonu či počítače pro jeho následné nahrání do příspěvku nebo na něj získejte odkaz ke sdílení v rámci dané aplikace či služby. 3.Na portálu iPrázdniny s učiteli publikuje svůj fotopříběh podle návodu níže.


Jak a v čem vytvořit fotopříběh

Možná jste fotopříběh nikdy nevytvářeli. Vůbec nevadí. Vybral jsem pro vás čtyři aplikace pro tvorbu fotopříběhu, dvě pro koláž a dvě pro slideshow. Všechny najdete ve svém obchodě s aplikacemi. Fotopříběh ale můžete vytvořit i jinak. Inspirujte se na internetu, případně právě v obchodě Google Play či App Store.

Fotokoláž

1.Fotor Když se řekne koláž, jako první si vybavím tuto aplikaci. Existuje napříč všemi platformami (i pro web). Samozřejmě podobných aplikací na tvorbu koláží je mnoho. Prohledejte váš obchod s klíčovým slovem „collage“ a vyberte si tu aplikaci, která se vám bude nejvíc líbit.

2.Pixlr Oproti Fotoru nabízí při tvorbě koláže více možností pro uspořádání fotografií. Opět je multiplatformní i s webovou verzí.

Slideshow

1.Animoto Animoto mám rád pro jeho jednoduchost a pěkné šablony pro tvorbu slideshow se zajímavými efekty přechodů a hudbou na pozadí. Také pro tvorbu slideshow existuje celá řada aplikací. Opět projděte váš obchod.

2.MoShow MoShow je pěkná alternativa k Animotu. Dokonce je v mnoha ohledech i lepší. Nabízí spoustu různých šablon a efektů v přechodech mezi fotografiemi a ukazuje, že moderní slideshow je víc než pouhé naskládání fotografií za sebe v editoru videa. Opět existuje na obou mobilních platformách, Androidu i iOS.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.