Univerzity se spojují proti hrozbě czexitu. Vysokým školám vadí dezinformace o EU

úterý 2. dubna 2019 ·

Vysoké školy už mají dost situace, kdy řada politiků v Česku šíří nepřesnosti nebo rovnou výmysly o Evropské unii. Bojí se, že to jednou může vyústit v odchod Česka z EU. Začnou proto Čechy společně přesvědčovat, že členství v unii je životně důležité pro bezpečnost i prosperitu jejich země. Univerzity politikům vyčítají, že nedokážou čelit šířícím se dezinformacím. I když pro vystoupení z EU je podle průzkumů menšina občanů, vysoké školy se bojí, že Češi negativní náladě vůči evropské integraci nakonec podlehnou. Tématem se zabývají Hospodářské noviny.


„Dnes možná tvoří protievropské síly v Česku menšinu. Jenže stát naprosto fatálně prohrává v boji s těmito skupinami a není schopen skutečně účinné obrany. Za jistých okolností proto může být pouze otázkou času, kdy se z menšiny stane zneužitá většina,“ řekl Jaroslav Miller, rektor Univerzity Palackého v Olomouci.

Olomoucká univerzita oslovila ostatní rektory s návrhem společné iniciativy, jejímž cílem je dostat mezi lidi co nejvíc informací o unii. Zatím souhlasilo 20 státních i soukromých vysokých škol, další podle Millera ještě přibudou. Dobrovolníci z řad jejich učitelů i studentů budou například mluvit o fungování unie na základních a středních školách, v domovech pro seniory nebo třeba ve vesnických hospodách.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

PP řekl(a)...
3. dubna 2019 v 20:40  

S EU na věčné časy!

laimes řekl(a)...
4. dubna 2019 v 5:55  

vystoupit z eu prostě nelze,to vidíme na příkladu anglie ale je docela dobře možné žít v eu a dělat si co se mi zachce,což nám anglie předvede

Petr Portwyn řekl(a)...
4. dubna 2019 v 8:48  

Týýjo... "protievropské síly" z řad obyvatelstva, s nimiž bojuje "stát". Co mi to jen připomíná?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.