Do škol se mají vrátit dílny, polovinu nákladů proplatí kraj

úterý 23. dubna 2019 ·

Zhruba deset milionů korun z rozpočtu Zlínského kraje by mělo rok co rok podpořit technické a přírodovědné vzdělávání dětí na základních školách. Ty přitom nezřizuje kraj, ale obce, v malé části pak soukromé subjekty či církev. Pod kraj spadají jen speciální základní školy. „Chceme, aby se dílny v co největší míře do vyučování vrátily, a proto zřizovatelům nabídneme, že uhradíme polovinu nákladů, pokud se rozhodnou do dílen investovat,“ uvedl krajský radní odpovědný za školství Petr Gazdík. Reportáž přináší iDNES.cz.


Petr Gazdík (psp.cz)
Rada by měla rozhodovat zhruba za měsíc. „Osobně si myslím, že školství je největší priorita, kterou má kraj řešit. Týká se každého z nás a za mnohem menší peníze se v něm dosáhne velmi důležitého efektu,“ dodal náměstek hejtmana odpovědný za finance Jiří Sukop.

Snaha vrátit dílny do vyučování trvá už několik let, obvykle ale naráží právě na nedostatek financí. Doplnit nářadí totiž mnohdy nestačí. Prostory musí vyhovovat současným normám na požární bezpečnost, hygienu práce nebo třeba hlučnost. To vyžaduje stavební úpravy. Z bývalých dílen vznikly třídy



Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.