Studenti založili obchod bez obalů, vyburcoval je dokument o plastech v oceánech

sobota 9. března 2019 ·

Středoškoláci Kristýna Wernerová a Šimon Malý z Trutnova se o ekologii ještě donedávna příliš nezajímali. Krátký dokument na sociálních sítích, jak obrovské množství plastů a odpadků je ve světových oceánech, však všechno změnil. Reportáž přináší iDNES.


„Viděli jsme ho nezávisle na sobě ve stejný den a řekli si, že bychom mohli zkusit bezobalovou prodejnu. Vždycky jsem chtěl v něčem podnikat, měl jsem hrozně nápadů, ale nikdy jsem je nedotáhl do konce,“ vypráví devatenáctiletý student trutnovské obchodní akademie Šimon Malý, který se do podnikání pustil se stejně starou partnerkou.

Hledali vhodný prostor a před půl rokem v Žižkově ulici otevřeli první bezobalovou prodejnu v okresním městě. Nazvali ji Krok. Zorientovat se v legislativě a s vybavením obchodu jim pomohli rodiče.

„Když jsme otevřeli, bylo to tady poloviční. Měli jsme dva druhy rýže, těstoviny, nějaké oříšky, pár sladkostí. První týden byl velký nával. Pak se to ustálilo, ale každý den přijde někdo nový,“ říká Šimon Malý.

Oba tráví v prodejně téměř veškerý volný čas. Otevřeno mají každý den kromě neděle, ve všední dny odpoledne, v sobotu jen ráno. Ze školy jdou každý den rovnou do obchodu.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.