Nejoblíbenější učitelkou České republiky je Pavlína Kopáčiková

čtvrtek 28. března 2019 ·

Letošní vítězka ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos Pavlína Kopáčiková učí v základní škole Vacov na Šumavě. Do soutěže ji přihlásili její čtvrťáci. Na královnu českých učitelů ji slavnostně korunoval ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.



Porota složená ze zástupců žáků finálových škol zvolila Dětským Ámosem 2019 Jiřího Palána z Větrného Jeníkova. Na základě hlasování diváků programu ČT: D byla Ámosem sympaťákem vyhlášena Pavla Strýčková ze ZŠ Kunovice, která navíc získala titul Ámos matikář. Partneři ankety zvolili Ámosem fyzikářem Josefa Hylského z gymnázia v Dobrušce. Ámosem chemikářem se letos stal Petr Curko ze ZŠ Horažďovice a Ámosem češtinářem Šárka Mandincová ze ZŠ Václava Talicha Most. Petr Provazník z pražské Akademie řemesel získal zvláštní cenu poroty.

Finále ankety mělo už tradičně bouřlivou atmosféru. Moderátor soutěžního klání, známý tanečník a choreograf Jan Onder, hned při úvodní znělce roztančil celé hlediště i jeviště. Šest soutěžících pak čekalo hned několik úkolů. Předně museli natočit krátké video, kde představili sebe i svou školu. Jako druhý úkol je čekalo složení krátké rýmovačky, kde museli použít čtyři slova – Ámos, škola, žák a školník. Poté učili všechny v sále něčemu ze svého předmětu a nakonec předvedli společnou scénku se svými žáky. Nechyběly písničky, matematická show, mažoretky, žonglování a dokonce ani akrobacie.

Čtvrťáci Pavlíny Kopáčikové o ní říkají, že díky ní milují matematiku a tělocvik. Podle nich je moc milá, pečlivá, umí naslouchat a je výborná sportovkyně. Nezkazí žádnou legraci. Na konci roku každému udělá knížku s fotografiemi a vzpomínkami na společně prožité chvíle. A také pro děti připravuje karneval. Mimochodem, letos byla za prskavku!

„Jsem rád, že můžeme ukázat, že v našich školách učí bezvadní učitelé, kteří umí žáky nejen učit a motivovat, ale i bavit,“ říká Slávek Hrzal, zakladatel ankety a současný školní ombudsman.

Učitele, kteří zvítězili v krajských kolech ankety Zlatý Ámos, přijal prezident republiky Miloš Zeman. Z původně půlhodinového setkání se stala více než hodinová debata o současných problémech školství. Miloše Zemana zajímalo, co si skutečná elita národa, jak přítomné učitele nazval, myslí o odměňování pedagogů a také o výuce moderních dějin.

V pátek 29. března se uskuteční tradiční Kantorský bál, na němž bude 26. ročník ankety Zlatý Ámos slavnostně zakončen.


Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.