EDUpoint v březnu: Jaké jsou úkoly školy a kdo má zodpovědnost za vzdělávání dětí?

čtvrtek 7. března 2019 ·

EDUin zve na březnový program EDUpointu v Praze. V Akváriu se bude diskutovat o tom, kdo má větší zodpovědnost za vzdělávání dětí: škola, nebo rodina? Tématem EDUinspirace bude autorské divadelní představení a poslední čtvrtek v měsíci bude patřit opět Učitelskému večeru.



Akvárium, Úterý 12. března 17:00 – 19:00

Role školy vs. role rodiny – kdo má odpovědnost za vzdělávání dětí? Co rodiče očekávají od školy a jaké jsou její reálné úkoly? Jak si rodiče představují kvalitní školu a podle jakých kritérií posuzuje kvalitu školy Česká školní inspekce? V diskusi se seznámíme s výstupy z nedávného průzkumu mezi rodičovskou veřejností, který pro organizaci Člověk v tísni provedla agentura Median, a s kritérii kvalitní školy podle České školní inspekce.

Potvrzení hosté:

Dana Pražáková, Česká školní inspekce
Daniel Hůle, Člověk v tísni
Zuzana Ramajzlová, Člověk v tísni
 Jana Churáčková, ZŠ Eden, Praha

EDUinspirace, Úterý 19. března 17:00 – 19:00

INSCENACE Přes HRAnice / PLAY Through The Borders //Autorské divadelní představení inspirované příběhy dětí tzv. Kindertransportu doplněné o moderovanou debatu s dětskými diváky//1939, Británie.

Učitelský večer, Úterý 26. března od 17:30 do 19 hodin

Učitelský večer je setkání všech, kdo se od sebe navzájem chtějí učit, jak učit. Přijít může kdokoliv – učitelé, studenti, zájemci o vzdělávání. Během večera vystoupí 4-5 řečníků s krátkým příspěvkem (max. 10 minut) následovaným diskuzí. Příspěvky jsou předem připravené, musí vycházet z vlastní praxe prezentujícího a jsou zaměřené na praktické aktivity, metody, přístupy – cokoliv „co můžu použít zítra v hodině“.


Další informace naleznete zde

1 komentářů:

laimes řekl(a)...
7. března 2019 v 6:23  

1/zodpovědnost za děti mají rodiče
2/stát má povinnost zajistit všem standard a umožnit alternativu v podobe soukromých škol
3/volbu mezi státní a sukromou školou mají mít rodiče

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.