Za nenávistné výroky proti teplickým prvňáčkům padlo poslední obvinění

pátek 22. února 2019 ·

Kauza prvňáků ze základní školy Plynárenská v teplické části Prosetice se blíží ke konci. Policisté obvinili i posledního podezřelého z rasistických komentářů na sociální síti. Muži středního věku z Moravy hrozí až tříleté vězení. Informuje iDNES.


Kauza prvňáků z Plynárenské odstartovala v říjnu 2017 poté, co teplický Deník umístil na svůj web jejich tablo. Třída složená z žáků několika národnostních menšin, převážně Romů a Arabů, se ihned stala terčem útoků a nenávistných vzkazů na Facebooku. Kvůli komentářům policie obvinila celkem tři lidi. Jedna žena dostala podmínku a peněžitý trest, u dalšího muže bylo stíhání podmíněně zastaveno a po třetím podezřelém policie až dosud pátrala.


Celý text naleznete zde
Další informace naleznete zde, zde a zde

7 komentářů:

E.Kocourek řekl(a)...
22. února 2019 v 18:11  

Připomínám, že Policie i soud pečlivě utajují, které že výroky na FB jsou ony závadné, žalovatelné a trestné. ////

Pročpak to tají? Nechtějí, aby se prozradilo, jací zdatní mistři ve čtení mezi řádky a v domýšlení nevyřčeného pro ně pracují? ////

E.Kocourek řekl(a)...
22. února 2019 v 18:18  

Máme teplickým závidět? Jsou už všechny krádeže, loupeže a podvody v Teplicích vyřešeny? Jsou všichni pachatelé krádeží, loupeží a podvodů odhaleni, dopadeni a odsouzeni? Nebo čím to, že teplická Policie a soudy mají volnou kapacitu na řešení světoborných zločinů, kterých se dopouštějí komentátoři na FB? ////

Michal Komárek řekl(a)...
22. února 2019 v 19:23  

Pane Kocourku, to "vyřčené" zcela stačí, aby k tomu soudný slušný člověk zaujal stanovisko, bez ohledu na to, jak s případem nakládá policie a soud. To, že Vy se snažíte - byť jakoby elegantní oklikou - obhajovat autory odporných útoků na žáky první třídy i celou školu zase stačí k tomu, aby soudný slušný člověk zaujal stanovisko k Vám.

E.Kocourek řekl(a)...
22. února 2019 v 19:30  

Parafrázuji výrok admirála Dalrymple-Hamiltona: Ti vaši soudní slušní lidé, pane Komárek, asi jsou jiní, nežli mí soudní slušní lidé. ////

E.Kocourek řekl(a)...
22. února 2019 v 19:34  

Ostatně odhaduji, že i na svobodu projevu mám jiný názor nežli pan Komárek. ////

Tajný Učitel řekl(a)...
23. února 2019 v 9:02  

Kocourek, vám se vyhrožování sedmiletým dětem líbí?

Pavel Doležel řekl(a)...
23. února 2019 v 9:13  

Vyhrožování se mi nelíbí. Ale stejně tak se mi nelíbí ilegální migrace. Kdo tady není legálně podle Shenghenských dohod, má být vyhoštěn.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.