Místo matky a otce bude rodič číslo 1 a 2. Francie kvůli homosexuálům upravila školní dokumenty

pondělí 18. února 2019 ·

Francouzský parlament ve středu večer schválil nový školský zákon. Mimo povinnou docházku od tří let prošel oběma komorami i návrh měnící dosavadní školní formuláře pokrokovějším směrem. Namísto kolonek „matka“ a „otec“ se od nového školního roku budou rodiče zapisovat do kolonek „rodič 1“ a „rodič 2“. Informují lidovky.cz.


Uvedení homosexuálního rodičovství do školského zákona vyvolalo očekávatelné odmítavé reakce ze strany pravicových a extrémně pravicových poslanců. Přesto byl dodatek k zákonu nazývaném „za školu plnou důvěry“ v Národním shromáždění schválen hned při prvním čtení i přes nedoporučující stanovisko vlády.




Celý text naleznete zde

1 komentářů:

tyrjir řekl(a)...
19. února 2019 v 10:11  

Slyšel jsem, že Pedagogická komora se pokusí iniciovat v Česku obdobný návrh:
Rodič 1 - pedagog
Rodič 2 - pedagog (učitel)
Bezpohlavnost, jednopohlavnost nebo transgenderovost prý nevadí.
Demokraticky si to odhlasovali.
J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.