Žert, či známka napětí? Babiš napomenul Plagu, že přišel o čtyři minuty později

čtvrtek 24. ledna 2019 ·

Koupím vám švýcarské hodinky, když neumíte chodit včas, řekl podle důvěryhodných zdrojů premiér Andrej Babiš ministru školství Robertu Plagovi (oba ANO), když v pondělí přišel o čtyři minuty později na zasedání tripartity. Začátek jednání nestihl, protože ho zdrželi novináři. Zatímco jedni poznámku interpretují jako žert, podle jiných bylo ve slovech naopak cítit napětí. Už několik týdnů se spekuluje, že Plaga je na seznamu těch, které by mohl Babiš odvolat. Informuje Aktuálně.cz.

Robert Plaga (msmt.cz)
Ministr přesto tvrdí, že žádné názorové neshody mezi ním a premiérem nejsou. "S panem premiérem jsem se o odvolání či výměně vůbec nebavil," zopakoval v úterý pro Aktuálně.cz.

Nicméně ideálně jejich pracovní vztah na tripartitě nepůsobil. Zřejmé to bylo při diskuzi o požadavku hejtmanů na změny v regionálním školství. "Bylo evidentní, že premiér Babiš přichází (na tripartitu) s tím, že jeho straníci mají proti panu ministrovi spoustu výhrad kvůli tomu, že se nepostavil za návrh Asociace krajů a dovolil si jít proti ní. Určitě si na to stěžovali," řekl jeden z přítomných s tím, že pozdní příchod Babišovi jen nahrál na smeč. Plaga na to prý odpověděl, že si dá příště pozor.


Celý text naleznete zde

6 komentářů:

Tomáš Barták řekl(a)...
24. ledna 2019 v 7:20  

Třeba si hledá záminku...

laimes řekl(a)...
24. ledna 2019 v 8:19  

to mně připomnělo žertovnou historku,když zástupce přišel o velké do třídy,kde jsem měl učit a poslal je do jiné třídy na opačném konci školy a pak stál na spojovačce a se zalíbením sledoval jak po zvonění pobíhám po spojovačce mezi pavilony,nu a v poledne jsem byl povolán do ředitelny,kde byl již připraven zápis z inspeční činnosti,že docházím pozdě do hodin

tyrjir řekl(a)...
24. ledna 2019 v 10:43  

HEJTMANI: PENÍZE PRO ŠKOLY POTŘEBUJEME, ALE JE ÚČELNÉ A ÚČINNÉ DÁVAT PENÍZE DO DIDAKTICKY DEMENTNÍHO ŠKOLSTVÍ?

Po své neslané a nemastné schůzce s ředitelem BIS by se, myslím, měl ministr šķolství "vynasnažit" ukázat alespoň to, že chápe rozdíl mezi pojmy UČITEL a PEDAGOG, že neopominutelnou vědou v Rámcových VZDĚLÁVACÍCH programech ja věda o školní výuce nazývaná DIDAKTIKA a tím vlastně i přijmout výzvu hejtmanů ke zlepšení kvality VZDĚLÁVÁNÍ v regionálním školství. Neudělá-li to, vyhovuje mu zřejmě zvlčile fondočerpačské MŠMT (Ministerstvo ŠKOLSTVÍ ... České republiky, nikoli ministerstvo pedagogicko psychologických populistů typu ČŠI, NÚV a NIDV), zvlčilé Pedagogické fakulty atd. Doufám, že právě toto vše dosud brání premiérovi Babišovi v tom, aby se v Parlamenthu zasadil například o větší školský rozpočet. Taky bych asi váhal dávat víc peněz do takovéhle "černé díry". Doufám, že kraje své požadavky vůči MŠMT ještě o něco lépe zformulují a budou na nich trvat. Uvidíme, jak přitom všem ministr Plaga obstojí. Doufám, že tzv. nepřijde "s křížkem po funuse" českého školství.

Viz např.

ZVLČILOST MŠMT ČR a POŽADAVKY HEJTMANŮ
http://www.ceskaskola.cz/2019/01/hejtmani-chceme-zmenu-ve-skolstvi-at.html

"DIDAKTICKÁ DEMENCE" NÚV a MŠMT PŘI REVIZI RVP
http://www.ceskaskola.cz/2019/01/revize-rvp-probiha-bez-oficialniho.html

J.Týř


tyrjir řekl(a)...
24. ledna 2019 v 10:48  

... Neudělá-li to, vyhovuje mu zřejmě zvlčile rozpočto a fondočerpačské MŠMT (Ministerstvo ŠKOLSTVÍ ... České republiky, nikoli ministerstvo pedagogicko psychologických populistů typu ČŠI, NÚV a NIDV), zvlčilé Pedagogické fakulty atd. ...

BP řekl(a)...
25. ledna 2019 v 0:31  

Laimes, to byl zjevný bossing.

laimes řekl(a)...
25. ledna 2019 v 17:35  

ale bylo mi to perd platný ,ještě lepěí majstrštych byl,když jsem ve středu chodil na 3. a neměl ranní pohotovost ani dozor,tento čas jsem využíval po doktorech-rehabilitaci,odpoledne předtím jsem se podíval zda nemám supla,jajé bylo né překvapení,když je, byl odpoledne povolán do ředitelny a hoplá! nedostavil se do výuky =supl druhou vyuč hodinu,zanedbal tímto bezpečnost dětí,tak to tady pane učiteli podepište a myslím že se dohodneme na vašem společném odhodu.....
p.s. pozměněný suplarch přiložen
p.s.s. jeden můj kolega den dopředu požádán zřš aby šel druhou suplovat

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.