Seminář: Jak předcházet problémovému chování žáků

čtvrtek 10. ledna 2019 ·

Seminář se bude věnovat představení výzkumně ověřeného konceptu prevence a intervence zaměřené na problémové chování žáků Positive Behavior Intervention and Support (PBIS). Jedná se o komplexní systém zaměřený na management třídy, nastavení školního prostředí, cílenou intervenci u žáků se závažnými problémy v chování i podporu zapojování rodičů žáků. Koncept PBIS je diferencován do tří úrovní intervence, přičemž velmi intenzivně je řešena úroveň preventivní. Efektivita PBIS byla ověřena mnoha výzkumnými studiemi.


Přednášející Steve Goodman, Ph.D. je ředitelem Michigan’s Integrated Behavior and Learning Support Initiative. Doktorát získal v oblasti dětské psychologie se zaměřením na aplikovanou behaviorální analýzu (ABA). Je specialistou na podporu pozitivního chování žáků. Celkem 12 let zastával pozici učitele ve škole pro žáky s poruchami chování. Působí jako konzultant pro pedagogické pracovníky v oblasti problémového chování žáků a jako vysokoškolský pedagog v přípravě budoucích učitelů.

Seminář se koná v pondělí 21. 1. 2019 od 13:00 do 16:00 v místnosti č. 112 Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy, Magdalény Rettigové 4, Praha 1.

Seminář bude v anglickém jazyce, tlumočení bude zajištěno.

Registrovat se je možné do pátku 11.1. do 12,00 na adrese: olsanova.magdalena@cosiv.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.