X. Wikikonference: Jak udělat Wikipedii ještě lepší

sobota 1. prosince 2018 ·

Jak udělat Wikipedii ještě lepší, jak používají Wikipedii učitelé ve výuce či jak knihovníci pracují s Wikidaty. To jsou příklady témat, která budou řešit účastníci desáté Wikikonference, která proběhne tuto sobotu 1. prosince v Olomouci.

Na desáté Wikikonferenci vystoupí např. Jan Kameníček s příspěvkem, ve kterém srovná česky psanou mutaci s těmi zahraničními, a uvede současné trendy. Martin Urbanec představí výsledky výzkumu mezi českými a korejskými Wikipedisty-nováčky a Michal Kaderka z Aliance pro otevřené vzdělávání uvede, jak je Wikipedie využívána ve výuce či tvorbě otevřených vzdělávacích zdrojů. “Na Wikikonferenci vystoupí i host ze zahraničí Liam Wyatt, který je evropským kontaktním manažerem pro Wikimedia a je prvním světovým wikipedistou rezidentem. Ten přednese příspěvek o trendech ve spolupráci Wikimedia s knihovnami, galeriemi, archivy a muzei,” říká za organizátory Wikikonference Gabriela Boková.

“Wikipedie je pátým nejnavštěvovanějším webem na světě a je každodenním pomocníkem mnoha dětí i učitelů. Má nezpochybnitelný dopad i pro celoživotní vzdělávání lidí, kteří již ve školách nejsou. Konference je tak skvělou příležitostí k nahlédnutí fungování celého vnitřního mechanismu – jak se tvoří hesla, upravují a jak se vytěžují data,” doplňuje Tamara Kováčová z EDUinu, kde má na starosti projekt Otevřené vzdělávání.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.